Ειδήσεις ΥγείαςΦύση και Διατροφή

Πέντε “γιατί” να πίνετε μπύρα!

Συνήθως οι περισσότεροι δεν αρκούνται μόνο σε ένα…ποτηράκι και με το επιχείρημα για να ξεδιψάσουν καταναλώνουν περισσότερα ποτήρια παγωμένης μπύρας.
Πλέον οι επιστήμονες απεφάνθησαν ότι, όταν καταναλώνεται με μέτρο έχει σημαντικά οφέλη στην υγεία.

Η γεύση της και μόνο αρκεί για να πυροδοτήσει στον εγκέφαλο το αίσθημα της απόλαυσης.

Σύμφωνα με τους ερευνητές της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Ινδιάνα, με επικεφαλής τον καθηγητή νευρολογίας Ντέιβιντ Κάρεκεν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευροψυχοφαρμακολογίας αρκούν μόλις 15 (ml) μπίρας για να αυξηθεί αισθητά το επίπεδο της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο μιας ορμόνης που προκαλεί εφορία και δίνει το αίσθημα της χαλάρωσης.

Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος

Έρευνα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου έδειξε πως η μέτρια κατανάλωση μπύρας μειώνει και τα ποσοστά εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Ελαττώνει τις πέτρες στους νεφρούς

Φιλανδική έρευνα απέδειξε ότι η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό της μπύρας βοηθά στη σωστή λειτουργία των νεφρών και στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό.

Δυναμώνει τα κόκαλα

Η μπύρα περιέχει πυρίτιο, το οποίο συνδέεται άμεσα με την υγεία των οστών, καθώς ενισχύει την πυκνότητα των οστών και τη σκελετική δύναμη.

Τips

Για να μη φουσκώνετε οι ειδικοί συστήνουν να πίνετε μπύρα από το ποτήρι και όχι απευθείας από το μπουκάλι ή το κουτάκι, έτσι ώστε να δημιουργείται αφρός και να απελευθερώνεται διοξείδιο του άνθρακα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button