Ειδήσεις Υγείας

Έξι “γιατί” να τρώτε αυγά

Το αυγό είναι ίσως η πιο πλήρης φυσική πηγή πολύτιμων διατροφικών στοιχείων, όπως τονίζουν οι ειδικοί, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, B6, B12, D και Ε, αλλά και σε φυλλικό οξύ, χολίνη, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, αντιοξειδωτικά και Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα.
Παράλληλα, εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία έχει καταρριφθεί ο μύθος που ήθελε το αυγό υπεύθυνο για την αύξηση της χοληστερόλης, αφού όλες οι σχετικές μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση αυγών, ακόμη και καθημερινά, δεν επηρεάζει σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης εφόσον η διατροφή μας είναι ισορροπημένη και χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά.

Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Αυγού και είναι αφορμή να θυμηθούμε πως το αυγό έχει μεγάλη διατροφική αξία, γι’ αυτό οι διατροφολόγοι το χαρακτηρίζουν «φυσική υπερτροφή» και του αποδίδουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινή διατροφή. Όπως σημειώνουν, το αυγό περιέχει υψηλής αξίας πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όλα τα στοιχεία δηλαδή που είναι απαραίτητα για μια υγιεινή μεσογειακή διατροφή.


Γιατί  κάνουν καλό στην υγεία;

• Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
• Έχουν μεγάλη ικανότητα κορεσμού κι έτσι βοηθούν στη διατήρηση υγιούς βάρους
• Συμβάλλουν στην σωστή ανάπτυξη του εμβρύου στη διάρκεια της εγκυμοσύνης
• Αποκαθιστούν τον μυϊκό ιστό και περιορίζουν τη μυϊκή απώλεια
• Έχουν ευεργετική δράση για την εγκεφαλική λειτουργία
• Ενισχύουν την όραση και προλαμβάνουν την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button