Ειδήσεις Υγείας

Πέντε κακές συνήθειες που προκαλούν ρυτίδες!

Σύμφωνα με τους  επιστήμονες της Αμερικανικής Δερματολογικής  Εταιρείας οι ρυτίδες του δέρματος που εμφανίζονται στο πρόσωπό  όταν περνούν τα χρόνια μπορούν να καθυστερήσουν την εμφάνιση τους αν περιορίσετε μερικές κακές συνήθειες.
Δείτε ποιες είναι αυτές

Κάπνισμα

Στην περίπτωση που έχετε την άκρως βλαβερή συνήθεια να  καπνίζετε έρευνες έχουν αποδείξει ότι το άναμμα ενός τσιγάρου προκαλεί ζημιές στην επιδερμίδα.
Κακή  διατροφή
Η διατροφή φαίνεται ότι  επηρεάζει άμεσα την υγεία της επιδερμίδας μας. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση τροφών που περιέχουν ζάχαρη εκτός από τις θερμίδες έχουν την ιδιότητα να καταστρέφουν το κολλαγόνο του δέρματος με συνέπεια να  εμφανίζονται οι γραμμές.

Το αλκοόλ

Πολύχρονες μελέτες έχουν αποδείξει ότι η χρόνια κατανάλωση αλκοόλ  επηρεάζει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και δημιουργεί ρυτίδες.

Δεν αφαιρείτε το  μακιγιάζ

Λίγο η κούραση λίγο οι αυξημένες υποχρεώσεις δεν θέλει και πολύ να μην αφαιρείτε το μακιγιάζ από το πρόσωπο.
Η τακτική αυτή είναι άκρως βλαβερή αφού δεν απομακρύνονται όλες οι βλαβερές ουσίες που βλάπτουν το κολογάνο.
Καθαρίζετε σχολαστικά και ενυδατώνετε το πρόσωπό σας κάθε βράδυ, πριν πέσετε για ύπνο.

Πολλές γκριμάτσες

Κάθε φορά που κάντε διάφορες γκριμάτσες ένα είναι σίγουρο ότι επιβαρύνεται  το πρόσωπό σας και έτσι σχηματίζονται περισσότερες ρυτίδες.

Κοιμάστε μπρούμυτα

Το μαξιλάρι  στο πρόσωπο  πιέζει έντονα  το πρόσωπο με συνέπεια να χαράζεται
Αποφεύγετε λοιπόν να κοιμάστε με τρόπο που πιέζεται το πρόσωπό σας, επιλέγετε να ξαπλώνετε ανάσκελα ή εναλλακτικά χρησιμοποιείτε σατέν μαξιλαροθήκες που βοηθούν το πρόσωπο να γλιστράει, χωρίς να αφήνει σημάδια.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button