Ειδήσεις ΥγείαςΦύση και Διατροφή

Πέντε λόγοι υγείας για να φάτε κάστανα

Συνήθως πάντα τέτοια εποχή εμφανίζονται στις γωνιές των δρόμων οι καστανάδες αφού τα κάστανα ταιριάζουν απόλυτα σε χειμερινό σκηνικό.
Όμως όπως και αν τα προτιμάτε είτε ψητά είτε βραστά αποτελούν το ιδανικό σνακ για το κρύο.
Επίσης σύμφωνα και με τιςτελευατίες έρευνες τα κάστανα κάνουν καλό στην υγεία.
Μάθετε γιατί!

Βιταμίνη C

Αν και ακούγεται παράδοξο τα κάστανα είναι πλούσια σε βιταμίνης C,  η οποία ως γνωστό θωρακίζει το ανοσοποιητικό σλύστημα  απέναντι σε ιώσεις και κρυολογήματα.

Φυτικές ίνες

Μια ποσότητα 100 γραμμαρίων περιέχει 8 γραμμάρια φυτικές ίνες γεγονός που το καθιστά το νούμερο ένα τρόφιμο για δίαται αφού δίνει το άισθημα του κορεσμού αποτρέποντας μας έτσι  από το τσιμπολόγημα.

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β

Βάση μελετών στην επιθεωρηση plos τα κάστανα αποτελούν σημαντική πηγή των βιταμινών Β όπως Β6, Β1, Β2, Β3, Β9 οι οποίες  δίνουν ενέργεια, ενώ κάνουν καλό και στο νευρικό σύστημα κ.ο.κ.

Μέταλλα

Η ίδια μελέτη απέδεξε ότι τα κάστανα είναι πλούσια σε σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο και ψευδάργυρο, ενώ αποτελούν μια πολύ καλή πηγή καλίου για τον οργανισμό.

Φυλλικό οξύ

Τα κάστανα είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ το οποίο είναιπριν τη σύλληψη και την εγκυμοσύνη, βοηθά στην αποτροπή εμφάνισης βλαβών στο νευρικό σωλήνα του εμβρύου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button