Ειδήσεις Υγείας

Έξι πολύτιμα μυστικά για καλή υγεία

Υπάρχουν και άλλα μυστικά υγείας τα οποία αν τα ακολουθήσετε θα μείνετε γεροί μέχρι το κόκκαλο.

Έρευνα του  Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι καταφέρνουν να κοιμούνται τουλάχιστον έξι ώρες περπατούν δεν καπνίζουν χαίρονται τον ήλιο και την παρέα των φίλων τον γιατρό δεν τον χρειάζονται.

Μην αποφεύγετε τον ήλιο
Μπορεί οι ειδικοί να συνιστούν να χρησιμοποιείται αντηλιακό για την προστασάι από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου αλλά έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην «American Journal of Clinical Nutrition» απέδειξε πως η επάρκεια βιταμίνης D μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης  καρκίνου στις γυναίκες.

Συχνό…σεξ

Το τακτικό σεξ αποτελεί  ελιξήριο νεότητας αφού  όσοι απολαμβάνουν συχνά το σεξ «κερδίζουν» 2-8 χρόνια ζωής!

Χάστε τα πολλά κιλά

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι με χαμηλό σωματικό βάρος δεν κινδυνεύουν να αρρωστήσουν ενώ είναι και πιο  γόνιμοι.

Μην καπνίζετε

Το κάπνισμα  σχετίζεται με την εμφάνιση καρκίνου του πνεύμονα, του μαστού, καθώς και του τραχήλου της μήτρας και του προστάτη.

Ναι  στο πράσινο τσάι
Σύμφωνα με τους ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του αμερικανικού Πανεπιστημίου Marshall το πράσινο τσάι  χάρη στην αντιοξειδωτική του δράση,  προστατεύει από την εκδήλωση καρδιαγγειακών νοσημάτων ενώ έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Περπατήστε

Σύμφωνα μάλιστα με το Διεθνές Αντικαρκινικό Ινστιτούτο (International Agency for Research on Cancer), το 10-16% των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού αποδίδεται στην έλλειψη φυσικής δραστηριότητας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button