ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πέντε νησιά του Αιγαίου «χτυπούν» τα καρδιολογικά προβλήματα με τηλεϊατρική!

Όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου (ΥΠΕ), από την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, ενεργοποιήθηκε η διαδικασία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για επείγοντα καρδιολογικά περιστατικά σε απομακρυσμένα νησιά, μέσω του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ).

Συγκεκριμένα, η 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του Γ.Ν.Ε. «Θριάσιο», αξιοποιώντας την υποδομή του ΕΔιΤ, παρέχει στους ιατρούς της Σύμης, Κάσου, Σίφνου, Αμοργού και Οινουσσών την δυνατότητα άμεσης εκτίμησης των καρδιολογικών περιστατικών, μέσω Τηλεϊατρικής.

Στην παρούσα φάση, οι ιατροί των νησιών, στο πλαίσιο της 24ωρης εφημερίας του Γ.Ν.Ε. «Θριάσιο» (ανά τέσσερις ημέρες) μπορούν να ζητούν τη συμβουλή -εκτίμηση καρδιολόγου στην αντιμετώπιση των επειγόντων καρδιολογικών περιστατικών.

Σύμφωνα με την 2η ΥΠΕ, σύντομα θα επεκταθεί το πρόγραμμα τηλεϊατρικής και σε άλλα νησιά, με απώτερο στόχο να είναι η 24ωρη εβδομαδιαία κάλυψη όλων των απομακρυσμένων νησιών στην ορθή εκτίμηση των επειγόντων καρδιολογικών περιστατικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται το νομοσχέδιο για το νέο ΠΕΔΥ πριν το Πάσχα! Τι θα γίνει με τους γιατρούς

Ιδού ποιο είναι το όραμα του υπ.Υγείας για το 2017! Όλοι οι στόχοι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button