Ειδήσεις Υγείας

Πίεση: Δείτε ποια βότανα την κατεβάζουν

Όμως, υπάρχουν ορισμένα βότανα που έχουν την ιδιότητα να κατεβάζουν την πίεση του αίματος. Μάθετε ποια είναι τα πιο δημοφιλή

Σκόρδο

Μελέτες που διεξήχθησαν απέδειξαν ότι τα σκόρδα περιέχουν μία δραστική ουσία που ονομάζεται alicin και έχει την ιδιότητα να μειώνει σε σημαντικό βαθμό τη πίεση του αίματος. Οι ίδιες έρευνες έδειξαν ότι εάν καταναλώνετε έως δύο γραμμάρια ανά ημέρα για τουλάχιστον 12 εβδομάδες είναι δυνατόν να ρίξετε την πίεση του αίματος κατά περίπου 10 mm Hg. Ωστόσο δεν είναι ασφαλής με πολλά φάρμακα και ως εκ τούτου καλό είναι να ενημερώσετε το γιατρό σας.

Ελαιόλαδο

Οι ελιές και το ελαιόλαδο μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση αφού έχουν πολλά αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες που μειώνουν αποτελεσματικά την αρτηριακή πίεση. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση 40 γραμμαρίων ελαιόλαδου την ημέρα είναι δυνατόν να ρίξει την αρτηριακή πίεση κατά 50%.

Ρίγανη

Το βότανο αυτό θεωρείται αποτελεσματικό στη μείωση της πίεσης του αίματος εάν χρησιμοποιηθεί επί μακρό χρονικό διάστημα. Η ρίγανη περιέχει καρβακρόλη, που είναι γνωστή γαι τις ευεργετικές της ιδιότητες στην καρδιακή λειτουργία.

Μελέτες που διεξήχθησαν σχετικά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι αποτελεσματική στη μείωση τόσο της συστολικής όσο και της διαστολικής αρτηριακής πίεσης.

Κάρδαμο

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ινδία τεκμηρίωσε ότι η αρτηριακή πίεση μειώνεται με τη λήψη 4 γραμμαρίων κάρδαμου ανά ημέρα.

Βασιλικός

Ο βασιλικός είναι ένα από τα πιο κοινά βότανα που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο βασιλικός μπορεί να μειώσει την πίεση του αίματος, αλλά μόνο για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Ως εκ τούτου, η πρόσληψη του πρέπει να διατηρείται κάθε μέρα.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button