ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Παίρνουν και πάλι τα αποθεματικά του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι λεπτομέρειες

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ήδη ζητήθηκε από τη Διοίκηση του Οργανισμού να πάρει το «πράσινο φως» από το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, ώστε να εξουσιοδοτηθεί ο πρόεδρος να δώσει τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος εάν χρειαστεί.

Να σημειωθεί ότι εξαιτίας της δόσης της τρόικας που αναμένεται να έρθει τον Ιούνιο, όπως όλα δείχνουν και πάλι δε θα υπάρχει ρευστό στα ταμεία του κράτους, για να δοθούν μισθοί και συντάξεις.
Έτσι για άλλη μια φορά θα ληφθούν τα ταμειακά διαθέσιμα Οργανισμών και φορέων του δημοσίου, εάν δεν επαρκούν τα κονδύλια, προκειμένου να εξοφληθούν οι συνταξιούχοι.

Οι ίδιες έγκυρες πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι τα περισσότερα μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ αρνήθηκαν να δώσουν την εξουσιοδότηση στον Πρόεδρο του Οργανισμού Σωτήρη Μπερσίμη, τονίζοντας πως αν χρειασθεί τελικά το κονδύλι του ΕΟΠΥΥ, θα δοθεί εκείνη τη στιγμή η σχετική έγκριση.

ΕΟΠΥΥ

Τα ταμειακά διαθέσιμα πάντως του ΕΟΠΥΥ είχαν αφαιρεθεί και τον προηγούμενο μήνα με αποτέλεσμα να μείνουν απλήρωτοι Πασχαλιάτικα οι συμβεβλημένοι γιατροί.
Διαβάστε ΕΔΩ τι έγινε πριν από ένα μήνα με τον ΕΟΠΥΥ και τα λιγοστά χρήματα που του είχαν απομείνει: «Τέλος το ρευστό και για τον ΕΟΠΥΥ! «Φτερά» κάνουν τα αποθεματικά του»

Βέβαια η αφαίρεση των ταμειακών διαθέσιμων είχε ξεκινήσει από τα Νοσοκομεία τα οποία δεν μπορούσαν να παραγγείλουν για ένα διάστημα ούτε…βαμβάκι. Δείτε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Σηκώνουν» τα λεφτά των Νοσοκομείων για να πληρώσουν συντάξεις! Στον αέρα μισθοί επικουρικών και υλικά».

Τέλος Μαΐου όμως για άλλη μια φορά φαίνεται πως ο ΕΟΠΥΥ θα κληθεί να διαθέσει στην Τράπεζα της Ελλάδος τα λιγοστά εκατομμύρια του, που όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr, δεν ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr, μόλις έγινε γνωστή η είδηση πως η Τράπεζα της Ελλάδος είναι πιθανό να χρειαστεί και πάλι τα χρήματα του ΕΟΠΥΥ, οι αρμόδιες υπηρεσίες άρχισαν να ….τρέχουν να «ενταλματοποιήσουν» διάφορα χρέη του Οργανισμού προς τους ιδιώτες παρόχους, ώστε να γλιτώσουν ότι είναι δυνατόν και να μην μπορούν να παρθούν τα χρήματα. Άλλωστε σ αυτές τις περιπτώσεις ο κίνδυνος είναι να μείνουν απλήρωτοι οι γιατροί αλλά και οι άλλοι ιδιώτες αφού το… ταμείον θα είναι μείον του ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ: «Γιατί δώσαμε τα ταμειακά διαθέσιμα»!

Πως απαντά η κυβέρνηση για τη μεταφορά των χρημάτων των νοσοκομείων στην Τράπεζα της Ελλάδος!

Τέλος το ρευστό και για τον ΕΟΠΥΥ! «Φτερά» κάνουν τα αποθεματικά του

«Σηκώνουν» τα λεφτά των Νοσοκομείων για να πληρώσουν συντάξεις! Στον αέρα μισθοί επικουρικών και υλικά

Σχετικά Άρθρα

Back to top button