ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Παίρνουν πίσω τον «κόφτη» στις διαγνωστικές εξετάσεις! Γιατί αναστέλλεται η εφαρμογή του

Πρόκειται για τους νέους «κόφτες» που ενσωματώθηκαν στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (υπήρχαν από το 2014 αλλά δεν είχαν εφαρμοστεί), και αφορούν σε νέα όρια για απλές διαγνωστικές εξετάσεις όπως αιματολογικές, βιοχημικές και μεταξύ άλλων ορμονολογικές.

Όπως γνωστοποίησε η εταιρία που διαχειρίζεται το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ΗΔΙΚΑ: «Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν συνεννόησης με το Υπ. Υγείας αναστέλλεται η εφαρμογή των ορίων εξετάσεων στις υποκατηγορίες των Βιολογικών υλικών Ι και ΙΙ.
Το σύστημα επανέρχεται στην κατάσταση προ της Δευτέρας 7/3/2016 ενόψει νέων οδηγιών όπου θα διορθωθούν άμεσα αστοχίες στα όρια που προέκυψαν από την εφαρμογή της προηγούμενης υπ. Απόφασης του 2014.»

διαγνωστικές εξετάσεις

Η απόφαση να τεθούν οι νέοι κόφτες στο σύστημα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε ομάδες ασθενών όπως στους διαβητικούς, καθώς αποκλείονται από απαραίτητες εξετάσεις για την παρακολούθηση της πάθησής τους.

Και αυτό διότι μέχρι σήμερα κάθε ασθενής που επισκεπτόταν για παράδειγμα έναν παθολόγο είχε δικαίωμα να κάνει συνολικά 20 εξετάσεις (βιοχημικός έλεγχος, αιματολογικός έλεγχος και μικροβιολογικός έλεγχος), χωρίς όμως να αποσαφηνίζεται πόσες ακριβώς από την κάθε κατηγορία.

Με τη νέα ρύθμιση είχε οριοθετηθεί πλέον ο αριθμός για την κάθε εξέταση. Αποτέλεσμα ήταν όμως απλές εξετάσεις που ήταν αναγκαίες να μην μπορούν να επαναληφθούν. Διαβάστε ΕΔΩ με κάθε λεπτομέρεια τι άλλαζε με το νέο σύστημα που τώρα θα διορθωθεί: «Σε εφαρμογή ο νέος «κόφτης» στις διαγνωστικές εξετάσεις! Τι αλλάζει»

Πάντως τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν από τον ΕΟΠΥΥ νέα όρια στις διαγνωστικές εξετάσεις αλλά και νέα κουρέματα. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το σχέδιο του προέδρου του ΕΟΠΥΥ που αποκάλυψε το HealthReport.gr για τις διαγνωστικές εξετάσεις αλλά και τις επισκέψεις που θα δικαιούται ο κάθε ασφαλισμένος του Οργανισμού: «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Όλα τα οριστικά «κουρέματα» σε εξετάσεις και επισκέψεις γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ!”

Οι προτάσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ– όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr– έχουν γίνει δεκτές από το υπουργείο Υγείας και αναμένεται να εφαρμοστούν τους επόμενους δύο μήνες. Άλλωστε οι τροϊκανοί που παρακολουθούν στενά τις δαπάνες για εξετάσεις και επισκέψεις σε γιατρούς, αναμένεται να …ξεσκονίσουν τις επόμενες ημέρες και τα οικονομικά του τομέα της Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Όλα τα οριστικά «κουρέματα» σε εξετάσεις και επισκέψεις γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button