ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών: Οι μαχητές του ΕΣΥ στην πρώτη γραμμή

Ημέρα αφιερωμένη στους νοσηλευτές είναι η σημερινή και είναι όπως φαίνεται από τις ελάχιστες στιγμές που οι μαχητές του ΕΣΥ περνούν στην πρώτη γραμμή λόγω του κορονοϊού.

Οι χιλιάδες νοσηλευτές σε ολόκληρη τη χώρα που εδώ και χρόνια παλεύουν με τους ασθενείς βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή καθώς απεδείχθη και εμπράκτως λόγω πανδημίας, το έργο στο οποίο συντελούν καθημερινά για να μπορούν οι ασθενείς να πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος διοργανώνει αιμοδοσίες σε πολλά σημεία της χώρας ώστε να δώσουν στην …κυριολεξία και το αίμα τους οι νοσηλευτές για καλό σκοπό, ενώ ταυτόχρονα ο κλάδος ανταποδίδει το χειροκρότημα στους πολίτες που στήριξαν τους νοσηλευτές μέσα στην κρίση. Δείτε ΕΔΩ το συγκινητικό video που δημιούργησαν οι εκπρόσωποι των νοσηλευτών: «Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος ανταποδίδει το χειροκρότημα και δίνει το …αίμα της»

Παράλληλα σήμερα η Βουλή των Ελλήνων θα συμμετάσχει με τον δικό της τρόπο στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών. Με απόφαση του προέδρου του Κοινοβουλίου, Κώστα Τασούλα, θα προβληθεί με φωτιστικά συστήματα το λογότυπο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (Ε.Ν.Ε.) στην πρόσοψη του μεγάρου, ευχαριστώντας τους πολίτες που αγκάλιασαν και στήριξαν όλους τους νοσηλευτές κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της πανδημίας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button