Ειδήσεις Υγείας

Παγωμένα πόδια: Γιατί συμβαίνει – Πότε προκαλεί ανησυχία;

Αρχική > Ειδήσεις Υγείας > Παγωμένα πόδια: Γιατί συμβαίνει – Πότε προκαλεί ανησυχία;

Τα παγωμένα πόδια ακόμη και όταν φοράτε κάλτσες είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί κυρίως τις γυναίκες ακόμη και αν το κρύο δεν είναι τσουχτερό.

Αν και τα κρύα πόδια μπορεί να μην είναι μια σοβαρή κατάσταση για την υγεία, όμως είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι πρέπει να κάνετε αλλαγές σχετικά με τον τρόπο ζωής» σύμφωνα με τη Natalie Evans, αγγειολόγο στην κλινική Κλίβελαντ.

Ένοχες αιτίες

Εκτός από το το σύνδρομο Ρεϊνό, το οποίο εκδηλώνεται και με συμπτώματα, όπως έντονο μυρμήγκιασμα, μούδιασμα και αλλαγές στο χρώμα άλλες ένοχες αιτίες που προκαλούν τα παγωμένα πόδια είναι:

Καθιστική ζωή

Η καθιστική ζωή προκαλεί  μπορεί επίσης να είναι αιτία θρομβώσεων του αίματος. Αυτή μπορεί να οδηγήσει και σε άλλα προβλήματα υγείας.

Υπολειτουργεί ο θυρεοειδής

Ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να προκαλέσει κρύα πόδια και κρύα χέρια, κόπωση, απώλεια μαλλιών και αύξηση του σωματικού βάρους, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων.

Περιφερική νευροπάθεια

Μερικοί άνθρωποι με κρύα πόδια μπορεί να έχουν περιφερική νευροπάθεια. Όταν συμβαίνει αυτό, το άτομο έχει αίσθημα κρύου στα χέρια και τα πόδια χωρίς, ωστόσο, να είναι στην πραγματικότητα κρύα στην αφή. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν μούδιασμα, μυρμήγκιασμα, ή αίσθηση καψίματος στα άκρα. ή μπορεί να επιδεινώσει τη νευρική βλάβη.

Κατάχρηση αλκοόλ

Το αλκοόλ έχει αγγειοδιασταλτική δράση, δηλαδή κάνει τα αιμοφόρα αγγεία του σώματος να μεγαλώνουν σε διάμετρο. Όσο περισσότερο αίμα διοχετεύεται στα μεγαλύτερα αγγεία,  τόσο η ροή αίματος στα πόδια μειώνεται.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button