ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

«Παγώνει» η Υγεία για το νέο μνημόνιο! Σε απεργία φαρμακεία, νοσοκομεία, ΕΚΑΒ!

Ημέρα ψήφισης των προαπαιτούμενων στη βουλή και φαρμακοποιοί καθώς και εργαζόμενοι στις μονάδες υγείας προχωρούν σε 24ωρη απεργία προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σκληρά μέτρα που έρχονται. Φαρμακεία θα είναι ανοικτά μόνο όσα έχουν ορισθεί ως ασφαλείας καθώς και όσα ακολουθούν διευρυμένο ωράριο τα οποία δε συμμετέχουν στην απεργία. Τα νοσοκομεία από την άλλη θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας και θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καλεί όλους τους εργαζόμενους να αντιδράσουν εμπράκτως στο 3ο μνημόνιο όπως αναφέρει.

«Με την ψήφιση του «Δημοσιονομικού Συμβουλίου» ως κόφτη των κοινωνικών δαπανών, τελειώνει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. Οι υπηρεσίες μετατρέπονται σε ανταποδοτικές, ανταγωνιστικές και οι πολίτες θα πληρώνουν από την τσέπη τους την υγειά τους.

Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση θα αντιμετωπιστούν από τα έσω του συστήματος, με κατάργηση, υποβάθμιση, απαξίωση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας» σημειώνεται από την ΠΟΕΔΗΝ.

Στην 24ωρη απεργία θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ καθώς και οι εργαζόμενοι στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας (ΠΦΥ). Όπως σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην ΠΦΥ: «θα συμμετάσχουμε στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για να αγωνιστούμε και να αποτρέψουμε την ψήφιση της αντιλαϊκής συμφωνίας που έφερε η κυβέρνηση υποκύπτοντας στους εκβιασμούς των δανειστών και τις υποδείξεις του μνημονιακού τόξου.

Μια συμφωνία που θα οδηγήσει την χώρα στον όλεθρο, σε ένα νέο μνημόνιο που προβλέπει την κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας , περικοπές συντάξεων και μισθών, απολύσεις, μείωση κοινωνικών δαπανών, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του ορυκτού πλούτου της χώρας».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button