ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Παγώνουν οι επιστροφές χρημάτων από εργαζόμενους νοσοκομείων! Τι υποσχέθηκε ο Π.Πολάκης

Με ειδική νομοθετική ρύθμιση θα «παγώσουν» οι απαιτήσεις για επιστροφή χρημάτων από εργαζόμενους νοσοκομείων που είχαν μπει σε διαθεσιμότητα.

Ειδικότερα εδώ και καιρό πολλοί εργαζόμενοι που είχαν μπει σε διαθεσιμότητα τα προηγούμενα χρόνια καλούνται να επιστρέψουν χρήματα στα ταμεία του κράτους λόγω …λανθασμένων υπολογισμών.

Το πρόβλημα αφορά σε μεγαλύτερο βαθμό εργαζόμενους στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ και στο Σισμανόγλειο, όπου εδώ καιρό υπάρχει απαίτηση παρακράτησης αδικαιολόγητα αυξημένων ποσών ως «αχρεωστήτως καταβληθέντων».

Αφορά σε εργαζόμενους που βγήκαν σε διαθεσιμότητα κατά τη διαδικασία κατάργησης δομών υγείας (Σεπτέμβρης – Οκτώβρης 2013). Μάλιστα, στο σχετικό έγγραφο της διοίκησης του Σισμανογλείου (με το οποίο «διασυνδέθηκε» το Φλέμινγκ) απαιτούνταν η εφάπαξ καταβολή αυτών των ποσών, αλλιώς η διοίκηση «απειλούσε» ότι θα τα στείλει στην εφορία.

Την πρωτοβουλία για την ανάδειξη του προβλήματος έχει λάβει εδώ και αρκετές ημέρες το Σωματείο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.
Εξάλλου η υπόθεση αφορά πολλούς εργαζόμενους (σχεδόν 350)– διάσπαρτους σήμερα σε διάφορα νοσοκομεία ή και άτομα που έχουν βγει ήδη σε σύνταξη και καλούνται τώρα να επιστρέψουν χρήματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός Ηλία Σιώρα, το πρόβλημα προέκυψε με αποκλειστική ευθύνη των υπηρεσιών καθώς δεν έγινε η κράτηση τότε και με τους όρους που προβλέπονταν εκείνη την περίοδο της διαθεσιμότητας.

Το Σωματείο των Εργαζομένων του Ευαγγελισμού προέβη σε συνεχείς πιέσεις προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων ενώ συναντήθηκε και με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Στη συνάντηση που είχε το Σωματείο με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, δεσμεύτηκε ότι θα σταλεί άμεσα εντολή προς την Διοίκηση του Σισμανογλείου να παγώσει η απαίτηση αυτών των χρημάτων από τους εργαζόμενους ενώ θα ζητά ενημέρωση για τα ακριβή ποσά.

Για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος, σε δεύτερο χρόνο θα προχωρήσει στην έκδοση Υπουργικής Απόφασης ή στην ψήφιση Νομοθετικής ρύθμισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτο: Ζητούν πίσω χρήματα από εργαζόμενους νοσοκομείων!

Γιατί διψούν εργαζόμενοι και ασθενείς τα βράδια στο Αμ.Φλέμινγκ;

«Grey’s Anatomy» και στο Ελληνικό ΕΣΥ! Τι ανακοίνωσε ο υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button