ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

«Παγώνουν» τα νοσοκομεία από τις απεργίες γιατρών -εργαζομένων! Δείτε όλο το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων

Στο όριο έχουν φθάσει γιατροί και εργαζόμενοι των δημοσίων νοσοκομείων οι οποίοι βλέπουν μέρα με την ημέρα το ΕΣΥ να καταρρέει. Οι περισσότερες εφημερίες και υπερωρίες άλλωστε παραμένουν απλήρωτες παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας ότι θα πληρωθούν άμεσα.

Οι περικοπές στα κονδύλια κάνουν τη λειτουργία των νοσοκομείων να χτυπά… κόκκινο, ενώ οι ελλείψεις προσωπικού καθιστούν την καθημερινότητα των εναπομεινάντων εργαζομένων βασανιστική.

Μ αυτά και μ αυτά γιατροί και εργαζόμενοι ξεκινούν κύκλο κινητοποιήσεων ζητώντας γραπτές διαβεβαιώσεις από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας τόσο ότι θα πληρωθούν όσο και ότι θα περιορισθούν τα κουρέματα που κάνουν τη λειτουργία του ΕΣΥ άκρως προβληματική.

Σήμερα Παρασκευή 08/05/15 η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας (10:00 – 15:00) και καλεί μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (10:30) και στο υπουργείο Υγείας (12:00).

Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (ΑΡΣΙ) καθώς και οι νέοι γιατροί με το Κίνημα Νέων Γιατρών και οι ειδικευόμενοι από όλα τα νοσοκομεία οι οποίοι άλλωστε ξεκίνησαν τις επισχέσεις προκαλώντας …πονοκέφαλο στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Την επόμενη εβδομάδα οι ειδικευόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν εάν θα σταματήσουν τις επισχέσεις, κάτι που θα εξαρτηθεί από τις γραπτές απαντήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας περί αποπληρωμής των οφειλομένων.

Ταυτόχρονα η ΕΙΝΑΠ θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση των φορέων της Δυτικής Αθήνας για τη δημόσια υγεία στις 14/05/15.
Ακολουθεί μια 24ωρη απεργία στις 20/05/15 για την οποία και καλεί όλους τους υγειονομικούς φορείς να συμμετάσχουν.

Και οι εργαζόμενοι όμως στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) θα συμμετάσχουν στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στις 20 Μαΐου, οπότε και θα γίνει και πανελλαδική συγκέντρωση στις 12.30μμ έξω από το Υπουργείο Υγείας. Ο κλάδος διεκδικεί μεταξύ άλλων δωρεάν δημόσια υγεία με καθολική πρόσβαση, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση καθώς και εξόφληση των δεδουλευμένων.

Οι γιατροί κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής τους το μεσημέρι της Παρασκευής μπήκαν στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να θέσουν τα αιτήματά τους στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Τελικώς ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κάλεσε στο αμφιθέατρο τους εκπροσώπους του κλάδου όπου και τους μίλησε.

Ανδρέας Ξανθός
Ανδρέας Ξανθός

giatroi ypoyrgeio

 

Ο κ.Ξανθός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία για να βελτιώσει τις συνθήκες στο σύστημα υγείας αλλά και για να πληρώνονται εγκαίρως γιατροί και εργαζόμενοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πληρώνονται οι εφημερίες των γιατρών του 2015! Όλες οι πληροφορίες

Σε οικονομική ασφυξία έχουν οδηγηθεί τα νοσοκομεία! Τεράστια προβλήματα, από την έλλειψη ρευστού

Από κόσκινο νοσοκομεία και οργανισμοί Υγείας! Δείτε ποιοι φορείς θα ελεγχθούν από τους οικονομικούς Ράμπο

Γ.Μπασκόζος: «Αν δε βρεθούν χρήματα, τα νοσοκομεία αντέχουν μόνο ως τον Σεπτέμβριο»! Τι είπε για εφημερίες, γιατρούς ΕΟΠΥΥ

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button