Πολιτική Υγείας

«Παγώνουν» τα πάντα στην Υγεία ελέω εκλογής Προέδρου! Οι φόβοι και οι εκκρεμότητες

 

Ο Μάκης Βορίδης που καιρό τώρα είναι εστιασμένος στις πολιτικές εξελίξεις, επισήμως πλέον φαίνεται πως στρέφει όλο του το ενδιαφέρον στις εκλογές.

 

Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι παράγοντες της αγοράς που υποστηρίζουν πως εδώ και αρκετούς μήνες πολλές διαδικασίες είναι «παγωμένες» αφού ο Μάκης Βορίδης επιλέγει να διαχειρίζεται και να μην αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα που ανέλαβε.

 

Δεν είναι τυχαίο πως ούτε καν οι περιβόητες προσλήψεις στο ΠΕΔΥ δεν έχουν προχωρήσει ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν έστω στοιχειωδώς τα πολυιατρεία.
Οι ασθενείς είναι στον αέρα, αλλά αυτό δε φαίνεται να ενοχλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Δεκάδες ζητήματα βαλτώνουν στο ΕΣΥ με το ελάχιστο προσωπικό και τις ελλείψεις ακόμη και βασικών υλικών.

 

Η στόχευση των τελευταίων μηνών είναι ο περιορισμός των προϋπολογισμών στα νοσοκομεία χωρίς όμως κανείς να ενδιαφέρεται για το αν εξυπηρετούνται ή όχι οι ασθενείς.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Με το νέο έτος άλλα 160 εκατ. ευρώ θα κάνουν φτερά από τα νοσηλευτικά ιδρύματα αφήνοντας τους πάσχοντες στο έλεος των ελλείψεων και της …τρόικας.

 

Κατά τα άλλα εν μέσω εκλογικής αναστάτωσης ο ΕΟΠΥΥ βαδίζει «μπλοκαρισμένος» από κάθε ιδιώτη πάροχό του εξαιτίας των χρεών του, κάνοντας όμως τους ασφαλισμένους να επιβαρύνονται καθημερινά όλο και περισσότερο.

 

Και μέσα σε αυτό το κλίμα οι ασφαλισμένοι θα αναγκαστούν να τη βγάλουν με λιγότερα χρήματα για φάρμακα το 2015 καθώς τα 2 δις ευρώ δεν είναι δαπάνη ίδια με το 2014 καθώς θα πρέπει να αφαιρέσει κανείς τόσο το κονδύλι για τους ανασφάλιστους που περιλαμβάνεται όσο και τα εμβόλια.

 

Αλλά βέβαια μέχρι τότε μπορεί και να έχουμε Πρόεδρο…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button