ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

«Παγώνουν» τις κρίσεις προσωπικού στα νοσοκομεία για τα …δικά μας παιδιά! Colpo grosso από το υπ.Υγείας

Το πελατειακό κράτος στα νοσοκομεία φαίνεται ότι ζει και βασιλεύει και με κυβέρνηση Αριστεράς!

Ανάστατοι είναι τις τελευταίες ημέρες οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός καθώς με εσωτερικό σημείωμα του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού παγώνουν ξαφνικά όλες οι κρίσεις και οι νέες τοποθετήσεις των προϊσταμένων, παρότι έχει ακολουθηθεί όλη η νόμιμη διαδικασία, όπως λένε οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με το Σωματείο των Εργαζομένων η εντολή για πάγωμα των κρίσεων δόθηκε με διάφορες δικαιολογίες προκειμένου να τοποθετηθούν τα …δικά μας παιδιά.
Άλλωστε στις 15 Νοεμβρίου τίθεται σε ισχύ ο νόμος που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και προβλέπει ότι για την αξιολόγηση και κρίση ενός εργαζομένου θα πραγματοποιείται και προσωπική συνέντευξη.

Κριτήριο που θα λαμβάνεται σοβαρά υπ όψιν αλλά θεωρείται το κατεξοχήν κλειδί για την τοποθέτηση των «δικών μας παιδιών».

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός απέστειλε εσωτερικό σημείωμα για να παγώσει τις κρίσεις στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου μάλιστα επικαλείται την αξιολόγηση των διοικητών των νοσοκομείων για τις κρίσεις των προϊσταμένων, γεγονός ανεξάρτητο από τη διαδικασία, όπως τονίζει το Σωματείο των Εργαζομένων στον Ερυθρό Σταυρό.

Ο κ.Ξανθός στο ίδιο εσωτερικό σημείωμα που παρουσιάζει το HealthReport.gr τονίζει ότι «παγώνει» όλες τις «μεταβολές προσωπικού στις υπηρεσιακές ιεραρχίες από την ημερομηνία λήψεως ψήφου της εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης»!

Άγνωστο βέβαια γιατί επικαλείται την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.
Ωστόσο με την εντολή του αυτή όσοι προϊστάμενοι του νοσοκομείου άλλαξαν θέση θα πρέπει να επανέλθουν στην παλαιά τους.

Όπως σημειώνει στο HealthReport.gr η πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων Βούλα Γεωργάκη: «Είναι σαφές πως θέλουν να κάνουν ανάθεση και όχι κρίσεις. Και αυτό ενώ έχουμε λάβει εγγράφως εντολή από την Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία ανήκουμε, να προχωρήσουμε κανονικά στις κρίσεις.

Τις κρίσεις τις κάναμε στις 22 Οκτωβρίου και μετά σε μία εβδομάδα έπρεπε να γίνουν οι τοποθετήσεις των προϊσταμένων. Όμως αμέσως μετά στις 3 Νοεμβρίου ήρθε το εσωτερικό σημείωμα που αναφέρει ότι παγώνει οποιαδήποτε διαδικασία, εντολή που έχει μάλιστα αναδρομική ισχύ από την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης».

Απόφαση μετατάξεις

Σύμφωνα με τα όσα λέει στο HealthReport.gr η πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων Βούλα Γεωργάκη, όλο το νοσοκομείο είναι στον αέρα δεδομένου ότι υπάρχουν 40 προϊστάμενοι τμημάτων που θα πρέπει να αλλάξουν και πάλι θέσεις.

Διευκρινίζει επίσης η κ.Γεωργάκη ότι το υπηρεσιακό συμβούλιο που εμπλέκεται στις κρίσεις του προσωπικού, δε σχετίζεται με τον διοικητή του νοσοκομείου.

Το Σωματείο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός απέστειλε μάλιστα εξώδικο στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Η ενέργεια σας αυτή είναι απολύτως αυθαίρετη , καταχρηστική και χωρίς κανένα νόμιμο έρεισμα καθώς με αυτή σας την πράξη πλήττονται κατάφωρα η αρχή της αξιοκρατίας , της διαφάνειας και της αμεροληψίας , της αντικειμενικότητας αλλά και της χρηστής και εύρυθμης λειτουργίας της Διοίκησης. Έτσι ουσιαστικά βρίσκονται στον «αέρα» οι κρίσεις που πραγματοποιήθηκαν την ανωτέρω ημερομηνία με αποτέλεσμα να διαταράσσεται επικίνδυνα η συνοχή και λειτουργία του Νοσοκομείου».

Δείτε το εξώδικο του Σωματείου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός:

εξώδικο

Οι εργαζόμενοι του «Ερυθρού Σταυρού» ζητούν με το εξώδικό τους να άρει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός την εντολή του για πάγωμα των μεταβολών του Προσωπικού στις υπηρεσιακές ιεραρχίες των Νοσηλευτικών Μονάδων του Ε.Σ.Υ διαφορετικά όπως λένε:

«θα αναγκαστούμε να προβούμε σε κάθε απαιτούμενη εξώδικη και δικαστική ενέργεια, προς προάσπιση και ικανοποίηση κάθε νομίμου δικαιώματος και συμφέροντός μας».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button