Πολιτική Υγείας

Παζάρια Βορίδη με τις κλινικές για να λήξει η επίσχεση! Τι έγινε στη μυστική συνάντηση

 

Την Κυριακή ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης -σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του healthreport.gr -συναντήθηκε με τους τρεις «μεγαλοκλινικάρχες» της Αττικής προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή.

 

Η συνάντηση που δεν δημοσιοποιήθηκε πραγματοποιήθηκε – όπως λένε έγκυρες πληροφορίες- το απόγευμα της Κυριακής στα γραφεία του υπουργού στο ΕΚΕΠΥ.
Οι δύο πλευρές συζήτησαν για τον μειωμένο προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ που οδηγεί σε κούρεμα των οφειλών προς τον κλάδο ακόμη και κατά 50%. Δηλαδή νοσηλείες και υπηρεσίες που παρασχέθηκαν δε θα πληρωθούν ποτέ.

 

Ο Μάκης Βορίδης όπως λένε πηγές του healthreport.gr μίλησε για εξορθολογισμό των κονδυλίων ώστε να γίνει καλύτερη κατανομή του συνολικού ποσού, ενώ άφησε περιθώριο επανεξέτασης του θέματος.

 

Στο πλαίσιο αυτό οι κλινικάρχες περιμένουν να εισπράξουν περισσότερα χρήματα από τα οφειλόμενα αλλά και να μοιραστεί η πίτα διαφορετικά ώστε να μη χρειαστεί να καταβάλλουν μεγάλα ποσά ως επιστροφές και υποχρεωτικές εκπτώσεις.

 

Προς ώρας όμως δε φαίνεται να έχει διατυπωθεί οριστική θέση από τον υπουργό υγείας γι αυτό και οι ιδιωτικές κλινικές συνεχίζουν κανονικά την επίσχεση έως ότου λάβουν τις δικές τους αποφάσεις.

 

Αυτό σημαίνει πως μέχρι τότε οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ αν νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

 

Να σημειωθεί πως ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) τονίζει πως ο κλάδος υποχρεώνεται να παρέχει υπηρεσίες 12 μήνες το χρόνο, ενώ αποζημιώνονται μόνο 8 μήνες για το 2013 και αποφασίσθηκε να αποζημιωθούν μόνο 7 μήνες το 2014.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button