ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Παζάρια «εξπρές» για μειώσεις στις τιμές 22 φαρμάκων μέχρι τέλος του έτους! Όλο το παρασκήνιο

Φουλ τις μηχανές θα πρέπει να βάλει η επιτροπή διαπραγμάτευσης για τα φάρμακα, καθώς με βάση το μνημόνιο θα πρέπει μέχρι το τέλος του έτους, να έχει μειώσει τις τιμές σε 22 ακριβά φάρμακα.

Μέχρι στιγμής η διαδικασία είναι εξαιρετικά αργή, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr. Διαβάστε ΕΔΩ σε ποια φάση είναι η διαπραγμάτευση: «Ξεκινούν και πάλι οι συζητήσεις για μεγάλες εκπτώσεις στα ακριβά φάρμακα! Ποια μπαίνουν στο στόχαστρο»

Γι αυτό και οι οδηγίες που δίνονται στα στελέχη που ασχολούνται με το φάρμακο, είναι να προχωρήσουν τις διαδικασίες με ταχύτερους ρυθμούς, ώστε να λήξουν οι διαπραγματεύσεις με τις φαρμακευτικές εταιρείες για τις τιμές και να εξοικονομηθούν κονδύλια.

Προς ώρας εξάλλου σε βασικά φάρμακα, η διαδικασία ακολουθεί ρυθμούς …χελώνας. Αποτέλεσμα είναι να μην έχει ολοκληρωθεί καμία διαπραγμάτευση, αφού οι φάκελοι με τις προσφορές και τις εκπτώσεις, είναι στοιβαγμένοι στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, περιγράφουν υψηλόβαθμα στελέχη στο HealthReport.gr.

Όλα αυτά όμως την ώρα που η κυβέρνηση, με βάση τη συμφωνία με τους δανειστές, πρέπει να ελέγξει τη φαρμακευτική δαπάνη και να μειώσει τις τιμές σε βασικές κατηγορίες ακριβών φαρμάκων. Διαφορετικά θα πρέπει να δημιουργήσει άμεσα τον φορέα ΗΤΑ, που θα αξιολογεί τις τεχνολογίες υγείας και την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων που θα εισάγονται.

Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες επανασυστήθηκε η επιτροπή για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης. Δείτε ΕΔΩ όλα τα ονόματα: «Νέα επιτροπή για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης και του μητρώου ασθενών! Όλα τα ονόματα»

Να σημειωθεί ότι έχει ανοίξει η διαδικασία για τα φάρμακα της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας καθώς και για ορισμένα ογκολογικά, όπως είναι αυτά για το μελάνωμα.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν παραδώσει ήδη τους φακέλους με την παρουσίαση των προϊόντων τους, ενώ ακολουθεί και το στάδιο των προσφορών όπου θα δοθούν οι εκπτώσεις από κάθε φαρμακοβιομηχανία ξεχωριστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε τι αλλάζει στις αμοιβές και στον αριθμό των συμβάσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Αποκλειστικές πληροφορίες

Ανοίγει ξανά η προκήρυξη για γιατρούς στις ΤΟΜΥ! Όλες οι πληροφορίες

Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για ένταξη των γιατρών χωρίς ειδικότητα στο ΕΣΥ ως Γενικοί Γιατροί! Όλη η διαδικασία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button