ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Παθολόγοι κατά Γενικών Γιατρών για τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ! Τι υποστηρίζουν

Ειδικότερα μετά την απόφαση της Ένωσης των Γενικών Γιατρών να μην απορρίψουν πλήρως τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ για το θεσμό του οικογενειακού γιατρού όπως έπραξαν οι περισσότεροι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, οι παθολόγοι στρέφονται εναντίον τους.

Συγκεκριμένα η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδος κατηγορεί τους Γενικούς Γιατρούς για «μονομερείς ενέργειες και διχαστικές ανακοινώσεις», ενώ θεωρεί ότι λειτουργεί ιδιοτελώς καθώς και «με αποκλειστικό γνώμονα το ίδιον όφελος, προτίμησε την μοναχική διχαστική οδό με προτάσεις αμφιβόλου αποτελεσματικότητος, απαξιώνοντας έτσι όλους τους υπολοίπους, αντί να επιζητεί την συνεργασία μαζί τους».

Να σημειωθεί ότι οι Γενικοί Γιατροί είχαν αποστείλει πρόσφατα επιστολή στον υπουργό Υγείας στην οποία επεσήμαναν μεταξύ άλλων ότι δεν δίνουν «γραμμή» στους Γενικούς Γιατρούς για το τι θα πράξουν καθώς όπως τονίζουν μεταξύ άλλων:

«Προτιμήσαμε να μην δώσουμε μια κεντρική γραμμή στους συναδέλφους μας- όλοι «μέσα» ή «έξω», καθώς διακρίναμε πέρα από τα αρνητικά στοιχεία (κύρια σε σχέση με τις οικονομικές παραμέτρους) και θετικά (κύρια σε σχέση με τις οργανωτικές παραμέτρους της ΠΦΥ, με πάγια αιτήματα της ελληνικής Γενικής Ιατρικής να ικανοποιούνται- οικογενειακός γιατρός για όλους τους πολίτες, με λίστα ασθενών και σύστημα παραπομπής, per capita αποζημίωση, καθολική κάλυψη των πολιτών σε επίπεδο ΠΦΥ).

Λάβαμε παράλληλα υπόψη μας την τρέχουσα απαράδεκτη κατάσταση στην ΠΦΥ στα αστικά κέντρα που χρήζει άμεσα αλλαγής, καθώς και το άνοιγμα των συμβάσεων για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια, σε νέους γιατρούς». Διαβάστε ΕΔΩ πόσοι Γενικοί Γιατροί εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για το νέο σύστημα: «Πόσοι Γενικοί Γιατροί και Παθολόγοι κατέθεσαν αίτηση στον ΕΟΠΥΥ για σύμβαση σε όλη τη χώρα! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες»

Αυτή η στάση πάντως των Γενικών Γιατρών φαίνεται ότι έριξε λάδι στη φωτιά και ειδικά στον κλάδο των Παθολόγων καθώς η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδος εξακοντίζει βολές εναντίον των Γενικών Γιατρών. Παρ αυτά οι Παθολόγοι καλούν τους συναδέλφους τους γενικούς γιατρούς να συμπορευτούν.

Όπως λέει η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδος: «Παρ΄όλα αυτά και επειδή πιστεύουμε, ότι ποτέ δεν είναι αργά, τους καλούμε σε στάση αναμονής στα πλαίσια της συναδελφικότητος και συνεργασίας, σεβόμενοι τις αποφάσεις της πλειοψηφίας των αγανακτισμένων συναδέλφων μας Ιατρών, από την άδικη και απαξιωτική στάση του υπουργείου Υγείας».

Να σημειωθεί πάντως πως όλες οι ειδικότητες των γιατρών φοβούνται πως αν οι Γενικοί Γιατροί και οι Παθολόγοι υπογράψουν με 0,70 λεπτά μικτά ανά ασθενή αντίστοιχες θα είναι οι συμβάσεις για όλους τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ναι μεν αλλά από τους Γενικούς Γιατρούς για τις νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ! Όλες οι διευκρινίσεις για αμοιβές- ωράρια

Τι σημαίνει η τροποποίηση των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ και η κατάργηση του ηλικιακού ορίου! Όλες οι λεπτομέρειες

Στον αέρα ακόμη ο οικογενειακός γιατρός! Λήγει η παράταση για αιτήσεις στις 12 Φεβρουαρίου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button