ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Παθολόγοι κατά Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ! Γιατί τον κατηγορούν

Με βολές κατά του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) καταφέρονται οι Παθολόγοι όλης της χώρας μέσω της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδος, καθώς διαπιστώνουν ότι στις πρόσφατες συζητήσεις του ΠΙΣ με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, οι παθολόγοι εξαιρέθηκαν από τις διαπραγματεύσεις για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ. Δείτε ΕΔΩ όλες τις πληροφορίες για τις νέες συμβάσεις: “Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Νέες συμβάσεις για περισσότερους αλλά με λιγότερα! Τι θα γίνει με τους νέους γιατρούς”

Όπως σημειώνει η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδος: “γίνεται διάκριση μεταξύ των οικογενειακών ιατρών και των “ιατρών ειδικότητας”. Συγκεκριμένα, εξαιρούν τρόπο τινά τους Παθολόγους από τους ιατρούς ειδικότητας και ταυτόχρονα δεν στηλιτεύουν τον αποτυχημένο σχεδιασμό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που το αποδεικνύει η άρνηση των ιατρών να στελεχώσουν τις Το.Μ.Υ. καθώς και να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ ως οικογενειακοί ιατροί”.

Οι Παθολόγοι εκτιμούν ότι ο ΠΙΣ δεν έλαβε υπόψη του τους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς και τα τεράστια προβλήματα τους και διεκδικεί την περαιτέρω στελέχωση των ΠΕΔΥ για την στήριξη της Π.Φ.Υ. καταφανώς αγνοώντας την μετονομασία τους σε Κέντρα Υγείας σύμφωνα με το σχετικό νόμο.

“Ο όρος “ιατρός ειδικότητας” είναι στην ουσία αδόκιμος και συνιστά αν μη τι άλλο υποβάθμιση των Παθολόγων, εφόσον δεν τους περιλαμβάνει. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε συντεχνιακές πρακτικές που ως τελικό στόχο έχουν την δημιουργία ιατρών δύο ταχυτήτων και τον αποκλεισμό συγκεκριμένων ειδικοτήτων από συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Ο ρόλος του Π.Ι.Σ. είναι να προασπίζει τα συμφέροντα όλων των ιατρών ανεξαρτήτως ειδικότητας και δεν χωρούν σε καμία των περιπτώσεων αποκλεισμοί και εξαιρέσεις” υπογραμμίζει η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδος.

Οι Παθολόγοι αντιδρούν έντονα καθότι επισημαίνουν ότι ο ΠΙΣ εμμέσως με τη στάση του, φαίνεται να αποδέχεται τον αμιγώς κρατικό χαρακτήρα στην Π.Φ.Υ. που προωθούν οι κυβερνώντες.

“Προφανέστατα αγνοούν τους 1300 ήδη συμβεβλημένους Παθολόγους με τον ΕΟΠΥΥ και τους πάνω από 3.000 ελευθεροεπαγγελματίες σε όλη την επικράτεια.
Είμαστε η πολυπληθέστερη ειδικότητα πανελλαδικά και πλέον συσπειρωνόμαστε με στόχο τον εξορθολογισμό του συστήματος υγείας, με όρους επιστημονικούς, χωρίς συγχρόνως να απεμπολούμε τα πάσης φύσεως δικαιώματα μας” καταλήγουν τα μέλη της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button