ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Παιδίατροι Αττικής κατά γιατρών Θεσσαλονίκης για δηλώσεις εναντίον των εμβολίων! Τι καταγγέλλουν

Έκκληση στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης να λάβει μέτρα ώστε να σταματήσουν διάφοροι γιατροί και κυρίως παθολόγοι της συμπρωτεύουσας να αρθρογραφούν και να τοποθετούνται κατά τον εμβολίων, κάνει η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής.

Ειδικότερα με επιστολή της η Ένωση προς τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ζητά να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε γιατροί της περιοχής να μην καταφέρονται κατά των εμβολιασμών των παιδιών κάνοντας πολλούς γονείς να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους.

Μάλιστα η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής κατήγγειλε συγκεκριμένο παράδειγμα παθολόγου η οποία σε συνεντεύξεις της εξηγούσε γιατί τα εμβόλια βλάπτουν την υγεία των παιδιών.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ακόμη και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απέδωσε τη γρήγορη μετάδοση της ιλαράς στο αντιεμβολιαστικό κίνημα. Από την άλλη το υπουργείο Υγείας είναι σε εγρήγορση δεδομένου ότι κατεγράφη θάνατος από ιλαρά και στη χώρα μας. Διαβάστε ΕΔΩ τους νέους σχεδιασμούς: “Σε εγρήγορση για την ιλαρά μετά το θάνατο βρέφους! Νέοι σχεδιασμοί από το υπ.Υγείας”

Αναφέρουν χαρακτηριστικά οι παιδίατροι: «αρκετοί από τους συναδέλφους μας, απροκάλυπτα, χωρίς καμία επιστημονική αιδώ και τεκμηρίωση, αναρτούν άρθρα εναντίον των εμβολίων, παρασύροντας γονείς να μην κάνουν τα εμβόλια στα παιδιά τους. Ο λόγος εξάλλου ενός επιστήμονα γιατρού έχει πάντοτε μεγαλύτερη πειθώ, σημασία και βαρύτητα για τους γονείς, από αυτή που έχει για κάθε άλλο απλό πολίτη».

Η Ένωση των Παιδιάτρων καλεί τα μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, να προστατεύσουν την Δημόσια Υγεία, να πάρουν θέση και να παρέμβουν, προκειμένου -όπως λένε- να περιοριστεί το απαράδεκτο φαινόμενο της παραφιλολογίας και της απαξίωσης των εμβολιασμών, τουλάχιστον για τους συναδέλφους ιατρούς που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο σας, «την στιγμή μάλιστα που η χώρα μας, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, δαπανά πολλά εκατομμύρια ευρώ προσπαθώντας να εφαρμόσει το πρόγραμμα Εθνικού Εμβολιασμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρώτος θάνατος από ιλαρά σε παιδί 11 μηνών! Συναγερμός στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Με έκτακτη τροπολογία σβήνουν χρέη και τόκους προς γιατρούς και εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπεται

Πόσες ώρες θα εργάζονται οι ειδικευόμενοι με το νέο ωράριο στο ΕΣΥ! Αναλυτικά παραδείγματα

Τι θα γίνει με τις νέες συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Όλα τα νέα σενάρια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button