Ειδήσεις ΥγείαςΠαιδί

Παιδικός καρκίνος: 7 στα 10 παιδιά γίνονται καλά!

Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Το 70% από αυτά θεραπεύεται, λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού.
Αντίθετα, στις χώρες του τρίτου κόσμου τα ποσοστά θνησιμότητας είναι πολύ υψηλά. Σε ολόκληρο τον κόσμο, 250.000 παιδιά  πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου, το 80% των οποίων στις χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του παιδιατρικού νοσοκομείου ”Παίδων Αγία Σοφία”, στην ”Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη Ελπίδα”, όπου αντιμετωπίζεται το μεγαλύτερο μέρος των ασθενών της Ελληνικής επικράτειας, η προσπάθεια για παροχή της καλύτερης δυνατής ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας σε όλους τους παιδιατρικούς ασθενείς με καρκίνο στη χώρα είναι συνεχής.

”Όλοι μας είμαστε εδώ για να κρατήσουμε το χέρι και να δώσουμε προοπτική και ελπίδα σε κάθε παιδί που δοκιμάζεται σε κάθε έφηβο που πάσχει και σε κάθε γονέα που πονά.

Πιστεύουμε ακράδαντα στην ανάγκη, συνεργατικής προσέγγισης πολυδιάστατης αντιμετώπισης συνεχούς αναβάθμισης και διαρκούς ενημέρωσης. Όλα τα παραπάνω συνιστούν βασικούς πυλώνες της συνεργασίας μεταξύ του νοσοκομείου μας και του Υπουργείου Υγείας.
Είμαστε βέβαιοι ότι μέσα απο τον σχεδιασμό και την ανάληψη κοινών δράσεων θα αποτελέσουμε τους συνδιαμορφωτες πρωτοπόρων εξελίξεων στο χώρο της Υγείας. Επίσης η συνεργασία του Νοσοκομείου με κέντρα αριστείας του εξωτερικού μας βοηθά στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button