ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

«Πακέτο» χρημάτων ανά πάθηση στα φάρμακα! Οι προτάσεις του υπ.Υγείας

Ιδέα που βέβαια δεν είναι καινούρια αλλά σκοντάφτει σε διάφορες δυσλειτουργίες που μπορεί να προκύψουν με επιστροφές και εκπτώσεις.

Ενδεικτικό είναι πάντως ότι ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γεώργιος Γιαννόπουλος, έριξε ξανά την ιδέα στο τραπέζι μιλώντας στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Ασθενών.

Πρόκειται για το ίδιο συνέδριο όπου και ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε αλλαγές στην πολιτική φαρμάκου πριν από τα Χριστούγεννα. Διαβάστε ΕΔΩ τι θα αλλάξει: «Έρχονται αλλαγές στα φάρμακα πριν τα Χριστούγεννα! Τι ανακοίνωσε ο υπ.Υγείας»

Είπε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας: «Το κυριότερο εργαλείο που θα καταγράψει αντικειμενικά τις πραγματικές ανάγκες σε θεραπείες είναι οι κλειστοί προϋπολογισμοί ανά θεραπευτική κατηγορία. Το rebate έχει κάποιο στοιχείο δικαιοσύνης σε σχέση με το claw back. Πρέπει να επανεξετάσουμε το σύστημα τιμολόγησης με βάση επιστημονικά δεδομένα».

Φαίνεται πάντως ότι στη διαβούλευση που θα ακολουθήσει για τις αλλαγές στα φάρμακα θα αλλάξει πλήρως όλη η τιμολογιακή πολιτική στο φάρμακο, με στόχο την αύξηση των γενοσήμων στην αγορά και τον έλεγχο των νέων φαρμάκων μέσω του συστήματος αξιολόγησης (ΗΤΑ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μεγάλο τσεκούρι στην Υγεία για το 2018! Πόσα χάνουμε από τον προϋπολογισμό

Στο Άμστερνταμ η έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων! Τι θέση κατέλαβε η Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button