Ειδήσεις Υγείας

Παλμοί καρδιάς: Τι δείχνουν για την υγεία σας;

Στην περίπτωση που έχετε μεταξύ 60 και 85 είστε εντός των φυσιολογικών ορίων. Αν όμως διαπιστώσετε σοβαρές αποκλίσεις, ίσως να οφείλονται σε κάποιο παθολογικό αίτιο.

Στρες

 

 

 

 

 

 

Το χρόνιο στρες ανεβάζει τους παλμούς και την αρτηριακή πίεση και βάζει τον οργανισμό σε κατάσταση συναγερμού.

Διαβήτης ή προδιαβήτης

 

 

 

 

 

 

Συνήθως οι πάσχοντες από διαβήτη έχουν περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν στεφανιαία νόσος και υψηλή αρτηριακή πίεση, παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την καρδιά.

Πολύ αργοί παλμοί

 

 

 

 

 

 

Όταν η καρδιά παράγει αργούς παλμούς (βραδυκαρδία), μπορεί να κρύβει μια δυσλειτουργία. Σε αυτή την περίπτωση το καλύετρο που έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε στο θεράποντα ιατρό ώστε να σας υποβάλλει σε ένα απλό ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Δεν ασκούνται

 

 

 

 

 

 

Όσοι δεν ασκούνται και έχουν παραπανίσια κιλά , η καρδιά αναγκάζεται να δουλέψει περισσότερο για να φτάσει το αίμα στον προορισμό του. Αυτό συνεπάγεται περισσότερους καρδιακούς παλμούς.

Είστε αφυδατωμένοι ή πολύ ενυδατωμένοι

 

 

 

 

 

 

Αν πίνετε είτε υπερβολικά υγρά είτε ελάχιστα, διαταράσσεται η ισορροπία των ηλεκτρολυτών και η χημεία του οργανισμού. Χαμηλά επίπεδα καλίου, ασβεστίου και μαγνησίου μπορεί να προκαλέσουν αρρυθμίες και ταχυκαρδία.

Προβλήματα θυρεοειδούς

 

 

 

 

 

Αν έχετε υποθυρεοειδισμό, είναι πιθανό να έχετε λίγους παλμούς, ενώ ο υπερθυρεοειδισμός είναι πιθανό να αυξάνει τους παλμούς. Ελέγξτε το θυρεοειδή σας με εξετάσεις αίματος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button