Άρθρα

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Διαθέτουμε πείσμα, μαχητικότητα, επιμονή και υπομονή.

Μπορεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να βρήκε άδειο το Μέγαρο Μαξίμου, δεν ισχύει το ίδιο όμως και για το υπουργείο Υγείας. Παρά τη μεγάλη καθυστέρηση της άφιξης της νέας ηγεσίας, τόσο ο απερχόμενος υπουργός Μάκης Βορίδης, ο Αναπληρωτής υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος όσο και η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα , επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στο νέο υπουργικό σχήμα.

Για αξιοκρατία, δικαιοσύνη αλλά και κοινωνική ασφάλεια, έκανε λόγο ο νέος υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής τονίζοντας χαρακτηριστικά ” γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαπλεκόμενα συμφέροντα στο χώρο της υγείας, όμως εμείς ήρθαμε για να υπερασπιστούμε το το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου”. Διαθέτουμε όπως είπε, πυρακτωμένο πείσμα, μαχητικότητα, επιμονή και υπομονή.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κος Κουρουμπλής και στις προηγούμενες θητείες του στην Αριστοτέλους, ως σύμβουλος του Γεωργίου Γεννηματά όταν το ΕΣΥ ήταν υπό την καθοδήγηση του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και ως Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας. Η εντολή του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν το ΕΣΥ να εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες στην πιο κρίσιμη και δύσκολη στιγμή της ζωής του ανθρώπου, είπε χαρακτηριστικά.

Στα συσσωρευμένα προβλήματα, τις ανεπάρκειες αλλά και τις στρεβλώσεις του Εθνικού συστήματος υγείας και στην επιτακτική ανάγκη να της κοινωνίας να ανακουφιστεί η καθημερινότητα και να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου, ισονομίας και αξιοκρατίας, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος τόνισε ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, είναι μαζί με τους ασθενείς, τους πολίτες τους γιατρούς ,τους εργαζόμενους και τους φορείς της υγείας και όχι απέναντι τους.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός υγείας, Μάκης Βορίδης υποδεχόμενος τον κο Κουρουμπλή τόνισε ότι η ενασχόληση του με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία, θα φέρει γνώση και ευαισθησία στην υγεία και τον χαρακτήρισε ως έμπειρο και καλό κοινοβουλευτικό .

Τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας,  καλωσόρισε και το σωματείο εργαζομένων του υπουργείου. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τους νέους υπουργούς ενημέρωση και συνεργασία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button