ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος προς γιατρούς: Εξυπηρετείστε τους ασθενείς χωρίς υπερβολική συνταγογράφηση!

Η ανησυχία των ασθενών φαίνεται πως αυξάνει την υπερβολική συνταγογράφηση τις ώρες αυτές της δραματικής κρίσης καθώς ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί μεν τους γιατρούς όλης της χώρας να βοηθήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πάσχοντες χωρίς όμως να υπακούν στην ανησυχία τους για συνταγογράφηση που δεν είναι απαραίτητη.

Καθόλου τυχαία βέβαια καθώς πολλοί ασθενείς από το φόβο ότι δε θα βρίσκουν τα φάρμακά τους ζητούν περισσότερες συσκευασίες από τους γιατρούς.

Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος: «Οι ιατροί της χώρας πιστοί στον όρκο και την αποστολή τους, είτε εργάζονται στο Δημόσιο είτε στον Ιδιωτικό τομέα, καλούνται – και πιστεύουμε ότι το κάνουν με απαράμιλλο ζήλο- να εξυπηρετήσουν τους πολίτες-ασθενείς με τον καλύτερο τρόπο, τη δύσκολη αυτή περίοδο που διέρχεται ο τόπος μας.

Όσον αφορά τα φάρμακα, να προσπαθούν με κάθε τρόπο να συνταγογραφούν με επιστημονικό τρόπο και σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε αρρώστου και όχι σύμφωνα με ενδεχόμενα αιτήματα ασθενών για προμήθεια φαρμάκων, τα οποία πιθανώς δεν θα χρησιμοποιηθούν και μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα ελλείψεων στην αγορά για τους πραγματικά έχοντας ανάγκη ασθενείς. Κανείς ασθενής, δεν πρέπει να μείνει χωρίς θεραπεία».

Και συμπληρώνει ο κ.Βλασταράκος προς το ιατρικό προσωπικό όλης της χώρας: «θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι, ότι τις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα μας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται οι όποιες δυσλειτουργίες από όλους μας, με την μεγαλύτερη δυνατή ψυχραιμία, φροντίζοντας παράλληλα την εξυπηρέτηση και την βοήθεια των πολιτών που έχουν ανάγκη, με ανθρωπιστικό τρόπο, στηρίζοντας κάθε αναξιοπαθούντα συμπολίτη μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μπλοκάρει» η τροφοδοσία τροφίμων στα νοσοκομεία! Μετρητά ζητούν οι προμηθευτές

Με το σταγονόμετρο τα φάρμακα στα φαρμακεία! Τι καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί

Τι θα γίνει με τα φάρμακα στην περίπτωση Grexit!

Δείτε τι προβλέπει η τελευταία πρόταση των δανειστών για την Υγεία!

«Πάγωσαν» τα νοσοκομεία από τις πολιτικές εξελίξεις! Τι φοβούνται οι εργαζόμενοι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button