ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Ξεκινά καταγραφή ελλείψεων φαρμάκων σε όλη τη χώρα

Αρχική > Ρεπορτάζ υγείας > Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Ξεκινά καταγραφή ελλείψεων φαρμάκων σε όλη τη χώρα

Μέρα με την μέρα εντείνεται το πρόβλημα με τις ελλείψεις ακόμη και βασικών φαρμάκων από τα ράφια των φαρμακείων. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς οι ελλείψεις αποτελούν το κυρίαρχο πρόβλημα στην καθημερινότητα των συναδέλφων και για τον λόγο αυτό έχει ήδη προκαλέσει δύο παρεμβάσεις στον ΕΟΦ και στο Υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε ΕΔΩ τι προηγήθηκε: Λίστα αναμονής στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης λόγω ελλείψεων σε φάρμακα καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί! Γιατί αδειάζουν τα ράφια

Την ίδια στιγμή ξεκινά καταγραφή των σκευασμάτων που λείπουν στα φαρμακεία όλης της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό ζητά από τους φαρμακοποιούς μέλη του συλλόγου εντός μιας εβδομάδας από σήμερα να αποστείλουν κατάσταση με τις σημαντικότερες ελλείψεις φαρμάκων στο νομό τους (δηλαδή σκευάσματα που

παρουσιάζουν έλλειψη σε πολλά φαρμακεία και για ένα εύλογο χρονικό διάστημα) .

Βάση των οδηγιών του ΠΦΣ η κατάσταση αυτή θα πρέπει να αποσταλεί στο email info@pfs.gr  και θα πρέπει να είναι σε μορφή excel προκειμένου να γίνει η επεξεργασία του και να καταρτιστεί ένας συγκεντρωτικός κατάλογος ελλείψεων πανελλαδικά , που θα αποτελέσει ισχυρό αποδεικτικό υλικό για την τεκμηρίωση του προβλήματος.

Στόχος μας αναφέρει το προεδρείο του ΠΦΣ είναι να δοθεί επιτέλους μια οριστική λύση στο θέμα αυτό που ταλαιπωρεί ασθενείς και φαρμακοποιούς και να αναδειχθεί η τεράστια έκταση του πανελλαδικά. Καταλήγοντας δηλώνουν αποφασισμένοι να κινητοποιήσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην εφοδιαστική αλυσίδα του φαρμάκου, για την επίλυση του.

Λείπουν 400 σκευάσματα

Όπως ισχυρίζεται ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής για πρώτη φορά τα ελλείποντα φάρμακα ανέρχονται περίπου στα τετρακόσια (400) και αφορούν όλες τις κατηγορίες ασθενειών.
Δυστυχώς, αναφέρει σε ανακοίνωσή του παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, η πολιτεία δεν έχει πάρει κανένα μέτρο και την ίδια στιγμή οι εξαγωγές φαρμάκων αυξάνονται διαρκώς. τα  κατάσταση με τις ελλείψεις φαρμάκων το τελευταίο διάστημα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Αρχίζει και δημιουργείται κίνδυνος για την υγεία των πολιτών, καθότι τα φαρμακεία μας αδυνατούν να καλύψουν την συνήθη ζήτηση των ασθενών. Καταλήγοντας καλούν άμεσα την πολιτεία και προσωπικά τον Υπουργό να παρέμβουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΦ: Νέα μέτρα για φρένο στις ελλείψεις φαρμάκων! Τι σχεδιάζεται

Φαρμακοποιοί: Να γιατί πρέπει να γίνονται εμβολιασμοί στα φαρμακεία

Άδειασαν τα ράφια των φαρμακείων της Θεσσαλονίκης λόγω καιρού! Τι σκευάσματα λείπουν

Σχετικά Άρθρα

Back to top button