Η φωνή του ασθενούς

Πανελλαδική Εθελοντική Αιμοδοσία για τα άτομα με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου

Στόχος είναι η ενίσχυση της τράπεζας αίματος που διατηρεί στο “Τζάνειο” Γενικό Νοσοκομείο του Πειραιά για τα άτομα με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (ΙΦΝΕ), όπως αναφέρονται συχνά η νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα.

Στον Νομό Λέσβου, λόγω ειδικών συνθηκών, η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, στο κέντρο αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης “Βοστάνειο”.

Τα άτομα με ΙΦΝΕ εξαιτίας της πάθησής τους πολύ συχνά υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις ή μεταγγίσεις. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ο Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας προχώρησε πριν από μερικά χρόνια στη δημιουργία τράπεζας αίματος με σκοπό να μπορεί να καλύπτει τη μεγάλη ανάγκη των ασθενών, μελών του και όχι μόνο, βγάζοντας παράλληλα τόσο τους ίδιους όσο και τα συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα από την αγωνία εύρεσης αίματος σε μια δύσκολη και επείγουσα στιγμή.

Αν και σήμερα στη χώρα μας υπολογίζεται ότι πάνω από 20.000 άτομα ζουν με τη νόσο του Crohn ή την ελκώδη κολίτιδα, δυστυχώς οι ίδιοι ως χρόνιοι ασθενείς δεν μπορούν να δώσουν αίμα ώστε να καλύψουν τη μεγάλη ανάγκη της τράπεζάς τους, γι’ αυτό και εναποθέτουν την ελπίδα τους σε όλους τους εν δυνάμει εθελοντές αιμοδότες, είτε από το οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον είτε ευρύτερα από το κοινωνικό σύνολο.

Όποιος εθελοντής αιμοδότης επιθυμεί να δώσει αίμα για τα άτομα με ΙΦΝΕ μπορεί να το κάνει σε οποιοδήποτε κέντρο αιμοδοσίας της χώρας είτε τις συγκεκριμένες ημερομηνίες (11 Δεκεμβρίου 2017 στον νομό Λέσβου και 13 Δεκεμβρίου 2017 σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα) είτε οποιαδήποτε άλλη ημέρα, δηλώνοντας ότι επιθυμεί η φιάλη να κατατεθεί στην τράπεζα του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας στο “Τζάνειο” Γενικό Νοσοκομείο του Πειραιά (κωδικός 11161) και στη συνέχεια να επικοινωνήσει μαζί μας.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γενική γραμματέα του συλλόγου και υπεύθυνη διαχείρισης της τράπεζας κ. Γεωργία Νιαπά στο τηλέφωνο 694 405 3685.

Αυτές τις γιορτές κάνε κι εσύ ένα δώρο ζωής: Δώσε αίμα για τα άτομα με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button