Πολιτική Υγείας

Πανεπιστημιακοί κατά Άδωνι: Δεν είμαστε κακοί “μαθητές”! Αντιδράσεις για την αξιολόγηση στο ΕΣΥ

Στα …κάγκελα είναι οι πανεπιστημιακοί γιατροί με αφορμή την κακή βαθμολόγηση που έλαβαν τα νοσοκομεία στα οποία εργάζονται κατά την τελευταία αξιολόγηση η οποία μάλιστα δημοσιοποιήθηκε στον Τύπο.

Οι καθηγητές της Ιατρικής Σχολής σε επιστολή τους στον υπουργό Υγείας δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους ενώ ζητούν ουσιαστικά εξηγήσεις για το πως προέκυψαν οι …βαθμοί που τους ενέταξαν στη λίστα με τα πιο …κακά νοσοκομεία.

Μάλιστα όπως αποκαλύπτει το healthreport.gr
, οι πανεπιστημιακοί πραγματοποίησαν και γενική συνέλευση προκειμένου να αποφανθούν για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης. Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους στον Άδωνι Γεωργιάδη: “Είναι απορίας άξιον πως μεγάλα νοσοκομεία της χώρας όπως τα Πανεπιστημιακά “Αττικόν”, “Λαϊκό”, και το Νοσοκομείο “Αγία Σοφία” δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτά που αξιολογήθηκαν θετικά”.

Και για να μην υπάρχουν λανθασμένες εντυπώσεις, όπως λένε, η Ιατρική Σχολή ζητά να “πληροφορηθεί τα κριτήρια , βάσει των οποίων , διενεργήθηκε από το Υπουργείο η δημοσιευθείσα αξιολόγηση” καταλήγει μεταξύ άλλων η επιστολή.
Δείτε παρακάτω την επιστολή των πανεπιστημιακών στον Άδωνι Γεωργιάδη: Να σημειωθεί ότι τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία με υψηλή απόδοση κρίθηκαν τα εξής: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ Γ.Ν. ΄΄ΑΧΕΠΑ΄΄ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ Γ.Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ Γ.Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ Γ.Ν. ΠΑΤΡΩΝ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button