ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πανικός στη Βοιωτία! Έκλεισε σχολείο γιατί αρρώστησαν 45 από τους 60 μαθητές

Ήδη κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ πήραν δείγματα από το νερό για ανάλυση ενώ σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, μετά την απόφαση του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αλέξανδρου Καρκάνα να κλείσει το γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις του Ακραιφνίου στο Δήμο Ορχομενού.

Η απόφασή του οφείλεται στο γεγονός ότι αρρώστησαν 45 από τους συνολικά 60 μαθητές. Όπως αναφέρει το tvstar.gr, οι μαθητές εμφάνισαν υψηλό πυρετό, εμετούς, τάση για εμετό, λιποθυμία, πόνο στην κοιλιά και στα κόκαλα. Ίδια συμπτώματα έχουν εμφανιστεί και σε ηλικιωμένους στην περιοχή.

Πήραν δείγματα νερού

Αμέσως στο Ακραίφνιο βρέθηκαν συνεργεία του τμήματος υγείας της Περιφερειακής Ενότητας για να πάρουν δείγματα νερού και να τα στείλουν προς ανάλυση. Στόχος είναι να διαπιστώσουν εάν το νερό είναι η αιτία του επιδημιολογικού περιστατικού.

Η δειγματοληψία έγινε σε βρύσες του σχολείου, εξωτερικές βρύσες και σε τέσσερα ακόμη σημεία του χωριού, ενώ τα δείγματα θα σταλούν στο χημείο της Λιβαδειάς, που αναμένεται ότι θα βγάλει σύντομα τα αποτελέσματα.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο έχει ξεκινήσει επιδημιολογική έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έξαρση γαστρεντερίτιδας: Τι πρέπει να κάνετε

Γαστρεντερίτιδα: Τα σωστά βήματα αντιμετώπισης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button