ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Παράταση για τις αλλαγές στις επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Τι άλλαξε

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τους γιατρούς για τις νέες προϋποθέσεις και τους περιορισμούς που έθετε ο Οργανισμός για τις επισκέψεις των ασθενών, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ φαίνεται ότι αποφάσισε να κάνει κάποιες αλλαγές.

Ειδικότερα με νέα του ανακοίνωση καθόρισε καταρχάς ως ημερομηνία έναρξης των αλλαγών στις επισκέψεις την 1η Οκτωβρίου και όχι την 1η Σεπτεμβρίου όπως αρχικά είχε ανακοινώσει. Διαβάστε ΕΔΩ τις αρχικές αλλαγές στις επισκέψεις: «Αλλάζουν από 1η Σεπτεμβρίου οι επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι λεπτομέρειες»

Κατά τα άλλα η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ που είχε δεχθεί πλήθος αντιδράσεων από τους ιδιώτες γιατρούς για τον ελάχιστο χρόνο επίσκεψης και εξέτασης των ασθενών, τροποποίησε τώρα τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Ενώ αρχικά όριζε ως υποχρεωτικά ελάχιστο χρόνο εξέτασης τα 15 λεπτά, πλέον ο χρόνος εξέτασης και επίσκεψης των ασθενών είναι στα χέρια των γιατρών καθώς αναφέρει χαρακτηριστικά: «ο χρόνος επίσκεψης καθορίζεται σύμφωνα με τους κανόνες ορθής ιατρικής πρακτικής. Ενδεικτικός μέσος χρόνος επίσκεψης (ανά δικαιούχο μέσω ΕΟΠΥΥ), ορίζονται τα δεκαπέντε (15) λεπτά της ώρας.»

Επίσης μέσα στις αλλαγές είναι ότι πλέον καθορίζει πως κάθε γιατρός μπορεί να πραγματοποιήσει μέχρι 100 επισκέψεις για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ την εβδομάδα.

Να σημειωθεί πάντως πως οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από την αρχή είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για τους νέους περιορισμούς που είχε θέσει η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, καθώς ιδιαίτερα στην επαρχία είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην εξαντληθούν αμέσως οι 200 επισκέψεις από τις πρώτες ημέρες λόγω του λιγοστού ιατρικού προσωπικού. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τις αντιρρήσεις των γιατρών: Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Γιατί δεν μπορούν να εφαρμοσθούν οι νέοι περιορισμοί στις ιατρικές επισκέψεις!”

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω τις νέες αλλαγές όπως αυτές ανακοιώθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ:

«1. Καθορίζεται ως μέσος ημερήσιος αριθμός επισκέψεων των ασφ/νων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς, οι είκοσι (20) επισκέψεις. Ο χρόνος επίσκεψης καθορίζεται σύμφωνα με τους κανόνες ορθής ιατρικής πρακτικής. Ενδεικτικός μέσος χρόνος επίσκεψης (ανά δικαιούχο μέσω ΕΟΠΥΥ), ορίζονται τα δεκαπέντε (15) λεπτά της ώρας.

2. Καθορίζεται ως μέγιστος εβδομαδιαίος αριθμός επισκέψεων των ασφ/νων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς, οι εκατό (100) επισκέψεις.

3. Όλοι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί καλούνται να δηλώσουν στο e-ΔΑΠΥ το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου τους κατά το οποίο θα εξυπηρετούνται οι ασφ/νοι του ΕΟΠΥΥ.

Από τα ανωτέρω εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά.

Ως ημερομηνία έναρξης της παρούσης ορίζεται η 1/10/2017».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γενικοί Γιατροί στις ΤΟΜΥ αλλά με άγνωστες συμβάσεις! Τι λέει ο κλάδος

Φύλλο και φτερό ο ΕΟΦ! Έρχεται πόρισμα φωτιά μετά από ελέγχους

Τι αλλάζει στα ιατρικά συνέδρια από 1η Σεπτεμβρίου ο ΕΟΦ! Όλοι οι νέοι όροι

Στην αναμονή οι δερματολόγοι για τα λέιζερ αποτρίχωσης! Τι θα αποφασίσει το υπ.Υγείας για τις αισθητικούς

Αρχίζουν οι έλεγχοι για αποδείξεις στα ιατρεία! Τι πρόστιμα θα επιβάλλονται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button