ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Παράταση μέχρι τέλος Ιουλίου στις συμβάσεις Παθολόγων, Γενικών Γιατρών και Παιδιάτρων του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι πληροφορίες

Αρχικά η προειδοποίηση του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ για τους λεγόμενους οικογενειακούς γιατρούς δηλαδή του Παθολόγους, του Γενικούς Γιατρούς και τους Παιδιάτρους, έλεγε πως οι συμβάσεις θα λήξουν στις 15 Ιουλίου.

Ωστόσο όπως τονίζουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr  η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποφάσισε να δώσει παράταση έως το τέλος του μήνα στις συμβάσεις, ώστε να κλείσει και λογιστικά η συνεργασία με τους υπάρχοντες οικογενενειακούς γιατρούς και να πληρωθούν κανονικά για όλες τις επισκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί όλο τον Ιούλιο.

Από την 1η Αυγούστου όμως οι συμβάσεις θα λήξουν.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που θα θέλουν να εξετασθούν στις συγκεκριμένες ειδικότητες θα πρέπει να πληρώσουν κανονικά από την τσέπη τους την ιατρική επίσκεψη.

Εκτός βέβαια και αν κατορθώσουν να εντοπίσουν έναν από τους ελάχιστους γιατρούς που δέχτηκαν να συνεχίσουν τη συνεργασία με τον Οργανισμό με άκρως περιορισμένα χρήματα και δεσμευτικό ωράριο.
Διαβάστε ΕΔΩ για το περιορισμένο ενδιαφέρον των γιατρών: “Πόσοι ιδιώτες γιατροί κατέθεσαν αιτήσεις στον ΕΟΠΥΥ για οικογενειακοί γιατροί! Όλες οι πληροφορίες”

Και οι τελευταίες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι οι τελικές αιτήσεις ήταν κοντά στις 400. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αριθμοί δεν δημοσιοποιήθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ ή το υπουργείο Υγείας.

Βέβαια παρά την παράταση, αν δεν αλλάξουν οι όροι συνεργασίας των γιατρών με τον Οργανισμό, ο κλάδος δηλώνει μέσω των συνδικαλιστικών οργάνων ότι δε θα συμμετάσχει στο εγχείρημα του οικογενειακού γιατρού.

Στο μεταξύ όμως αν πράγματι δοθεί τέλος στα υπάρχουσες συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ από 1η Αυγούστου, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους την αμοιβή στον γιατρό και να διεκδικούν στη συνέχεια τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ. Μια διαδικασία που στο παρελθόν έχει αποδειχθεί άκρως χρονοβόρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Καταρρέει ο οικογενειακός γιατρός! Μόλις 1.000 οικογενειακοί ιατροί για 11 εκατ. Έλληνες

Μόλις 46 γιατροί στις ΤΟΜΥ όλης της Αττικής για 4 εκατ. κατοίκους! Όλες οι λεπτομέρειες

«Βαφτίζουν» τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας σε Οικογενειακούς Γιατρούς! Τι προβλέπει εγκύκλιος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button