ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Παράταση στο διάλογο για τις αλλαγές του ΚΕΕΛΠΝΟ μέχρι 7 Σεπτεμβρίου! Πότε ψηφίζεται το νομοσχέδιο

Αρχικά το υπουργείο Υγείας- που έδωσε στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο με όλες τις αλλαγές στο ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και για τη δημιουργία του Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών– είχε προγραμματίσει να αφήσει το σχέδιο σε δημόσια διαβούλευση μόνο μέχρι τις 24 Αυγούστου.

Μετά όμως από τις σχετικές διαμαρτυρίες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών τελικώς η δημόσια διαβούλευση θα συνεχισθεί έως τις 7 Σεπτεμβρίου. Διαβάστε ΕΔΩ τι αλλάζει : “Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το νέο ΚΕΕΛΠΝΟ! Όλες οι λεπτομέρειες”

Αμέσως μετά σύμφωνα με τις πληροφορίες του HealthReport.gr το σχέδιο νόμου θα δοθεί προς ψήφιση στη Βουλή ώστε μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου να έχει ψηφιστεί και να έχει γίνει νόμος του κράτους.
Άλλωστε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι εξπρές προκειμένου να αλλάξει άρδην το ΚΕΕΛΠΝΟ στο νέο φορέα, καθώς η κάθαρση του φορέα αποτελεί και βασικό διακύβευμα της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ όμως η κόντρα που έχει ανοίξει μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ συνεχίζεται …υπογείως. Η κόντρα αυτή κυρίως μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Π.Πολάκη και του προέδρου των Εργαζομένων Σ.Πουλή, έχει φέρει τα πάνω κάτω στους εργαζόμενους του φορέα οι οποίοι φοβούνται πως με τις αλλαγές που προωθούνται θα τροποποιηθούν και οι συνθήκες εργασίας τους.

Βέβαια η κυβέρνηση συνεχίζει να διαβεβαιώνει πως κανείς δε θα χάσει τη δουλειά του στο νέο ΚΕΕΛΠΝΟ, δεδομένου ότι προγραμματίζονται και νέες προσλήψεις.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button