ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Παραιτήθηκε ο 80χρονος Διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας! Όλο το παρασκήνιο

Την παραίτησή του στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια έδωσε ο 80χρονος Κ.Πατέρας που είχε διορισθεί λίγα 24ωρα πριν ως Διοικητής στο Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας έκανε αποδεκτή – όπως ελέγχθη επισήμως- την παραίτηση του κ. Κωνσταντίνου Πατέρα από τη θέση του Διοικητή του Γ.Ν. Καρδίτσας.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο στο Πανελλήνιο δεδομένης της προχωρημένης ηλικίας του στελέχους, ο οποίος ήταν συνταξιούχος εκπαιδευτικός αλλά και πολιτευτής της ΝΔ. Ο διορισμός του επέφερε πλήθος αρνητικών σχολίων εξαιτίας της ηλικίας του, αλλά και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση αλλά και ο υπουργός Υγείας διαφήμιζαν ότι σκοπεύουν με τις ενέργειές τους να φέρουν πίσω στη χώρα τα νέα παιδιά. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά για τις επιλογές του υπουργού Υγείας: “Διοικητές Νοσοκομείων: Ένας εξαγωγέας λαδιού, η χαμένη τιμή του ΕΣΥ και το αδιάφορο σφύριγμα Κικίλια”

Ο υπουργός Υγείας αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ορίσει νέο Διοικητή στο Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Το παρασκήνιο

Βέβαια έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ο ηλικιωμένος, τέως πλέον Διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας, δεν παραιτήθηκε από μόνος του. Μετά το σάλο που προκλήθηκε και τις άκρως αρνητικές αντιδράσεις του ζητήθηκε η παραίτηση από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας.

Ο τέως Διοικητής πλέον του Νοσοκομείου Καρδίτσας με τον Κ.Μητσοτάκη

Ο ίδιος πάντως είχε δηλώσει πως είχε διάθεση για δουλειά ώστε να συμβάλει στο ΕΣΥ. Ο διορισμός του ωστόσο έφερε βαρύ επικοινωνιακό πλήγμα στην κυβέρνηση, αφού ο ηλικιωμένος τέως Διοικητής ήταν πολιτευτής της ΝΔ που δεν είχε εκλεγεί ποτέ. Αξιοσημείωτο είναι πως προεκλογικά ο Κ.Μητσοτάκης είχε δηλώσει πως δεν θα διορίσει αποτυχημένους πολιτευτές στα νοσοκομεία αλλά θα επιλέξει άξιους μάνατζερ.

Αντίστοιχα και ο Βασίλης Κικίλιας έχει πολλάκις διαφημίσει ότι θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να επιστρέψουν νέοι επιστήμονες από το εξωτερικό που αποχώρησαν λόγω της κρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διοικητές Νοσοκομείων: Τι μισθό παίρνουν! Όλα τα οφέλη

Σχετικά Άρθρα

Back to top button