Πολιτική Υγείας

Παραιτούνται ένας ένας για τις εκλογές! Τα «παζάρια» για τρεις θέσεις. Όλο το παρασκήνιο

 

Τη μία μετά την άλλη αποδέχεται τις παραιτήσεις των στελεχών διαφόρων φορέων και μονάδων ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης καθώς οι πιθανές εκλογές φέρνουν αποχωρήσεις αλλά και κενά στις υπηρεσίες υγείας.

 

Μετά την παραίτηση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Δημήτρη Λιντζέρη προκειμένου να πολιτευθεί στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου στις πιθανές επικείμενες εκλογές, την άλλη παραίτηση του προέδρου του ΕΚΑΒ Δημήτρη Παπαγιαννίδη, και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) Μιχάλης Κατρίνης αποχαιρέτησε για να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις εκλογές.

 

Αυτό όμως είναι μόνο η αρχή καθώς μπορεί εκείνοι να αποχώρησαν με το βλέμμα στις εκλογές άφησαν όμως πίσω τους στον «αέρα» τις υπηρεσίες. Και μπορεί προς ώρας στον ΕΟΦ χρέη προέδρου να εκτελεί η αντιπρόεδρος Κατερίνα Φαμέλη, στο ΕΚΑΒ όμως και τον ΟΚΑΝΑ ουδείς έχει αντικαταστάσει τις θέσεις τους.

 

Και το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός πως ειδικά στο ΕΚΑΒ που εξυπηρετεί τους ασθενείς σε όλη τη χώρα, δεν υπάρχει καν αντιπρόεδρος για να βάλει έστω …μία υπογραφή και να ολοκληρωθούν διάφορες επείγουσες διαδικασίες.

 

Η θέση του αντιπροέδρου στο ΕΚΑΒ ήταν εδώ και καιρό κενή καθώς δεν είχε πληρωθεί μετά την αποχώρηση του προηγούμενου. Μ αυτά και μ αυτά τα τελευταία 24ωρα έχουν σπάσει τα τηλέφωνα μετά Μεγάρου Μαξίμου και υπουργείου υγείας προκειμένου να βρεθούν τα πρόσωπα που θα καλύψουν τις θέσεις και φυσικά θα πληρούν και τα κριτήρια της …συγκυβέρνησης.

 

Τα παζάρια μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το ποιος θα πάρει τις βασικές θέσεις δίνουν και παίρνουν. Στον ΕΟΦ φαίνεται ότι τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα καθώς η θέση είχε «καπαρωθεί» από το ΠΑΣΟΚ με τον διορισμό του Δημήτρη Λιντζέρη αλλά το πιο πιθανό είναι να δοθεί σε πρόσωπο της ΝΔ μετά από σχετικές συνεννοήσεις Σαμαρά –Βενιζέλου.

 

Ο απερχόμενος του ΕΟΦ Δημήτρης Λιντζέρης

 

Όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να λάβουν την έγκριση της βουλής και ειδικά της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων πως όμως σήμερα δε λειτουργεί λόγω των πολιτικών εξελίξεων.

 
Από την …καραμπόλα αυτά θα κριθεί και η θέση στο ΕΚΑΒ που σήμερα έχει μπόλικους …υποψήφιους με επικρατέστερα δύο πρόσωπα που γνωρίζουν καλά το χώρο της Υγείας αλλά και έναν που προέρχεται από το χώρο των ενόπλων δυνάμεων.

 

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΑΒ Δ.Παπαγιαννίδης

 

Στον ΟΚΑΝΑ παρότι μοιάζει πιο εύκολη υπόθεση δεν είναι καθ ώς αποτελούσε θέση που είχε καταληφθεί από το ΠΑΣΟΚ.

 

Ο Μιχάλης Κατρίνης που έμεινε λίγο στον ΟΚΑΝΑ

 

Και βέβαια το ζήτημα είναι πως επικρατεί προβληματισμός ακόμη και στα στελέχη που ενδιαφέρονται για τις θέσεις, καθώς όλοι έχουν στο πίσω μέρ ος του μυαλού τους τι θα γίνει στην περίπτωση που έλθει αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό με τον ΣΥΡΙΖΑ να επικρατεί…

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button