ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Παραιτούνται ένας – ένας οι γιατροί από το νοσοκομείο Σαντορίνης! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Τα υψηλά ενοίκια, οι χαμηλές αποδοχές, αλλά και εργασιακή εξουθένωση οδηγούν πολλούς από τους γιατρούς που υπηρετούν στο νοσοκομείο του κοσμοπολίτικου νησιού σε παραίτηση.

Σύμφωνα με στοιχεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ενόψει τουριστικής περιόδου το νοσοκομείο αντιμετωπίσει σοβαρές ελλείψεις καθώς υπηρετούν 21 γιατροί σε σύνολο 49 οργανικών θέσεων ποσοστό κάλυψης 40%.

Διαβάστε ΕΔΩ  όλα τα «ρουσφέτια» δια χειρός Πολάκη στο νοσοκομείο Σαντορίνης! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

«Οι γιατροί παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον. Ο ένας λόγος είναι ότι ο μισθός που λαμβάνουν δεν φθάνει ούτε για το ενοίκιο του σπιτιού τους. Ο δεύτερος λόγος είναι η εργασιακή εξουθένωση και οι επικίνδυνες συνθήκες εργασίας. Προσέφυγαν γι’ αυτό στην Εισαγγελία Νάξου και διερευνάται η υπόθεση» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ.

 

 

 

 

 

 

 

Βάση των ίδιων στοιχείων, στο νοσοκομείο Σαντορίνης υπηρετούσαν τρεις χειρουργοί εκ των οποίων οι δύο παραιτήθηκαν, τρείς γυναικολόγοι εκ των οποίων οι δύο παραιτήθηκαν και κανένας νεφρολόγος. Ο μοναδικός Νεφρολόγος παραιτήθηκε 8/9/2016.Το ίδιο και ο μοναδικός Οφθαλμίατρος παραιτήθηκε στις 18/10/2016.

Υπηρετεί ένας Παιδίατρος και σε βασικές ειδικότητες δύο ιατροί. Όταν κάνουν επτά ή οκτώ εφημερίες το μήνα, πώς στελεχώνεται με ασφάλεια το Νοσοκομείο αναρωτιούνται οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Πάντως συνέπεια της κατάστασης αυτής είναι οι αεροδιακομιδές να συνεχίζονται με αυξανόμενο ρυθμό! Επιπλέον, η Ομοσπονδία εκφράζει την έντονη ανησυχία της και για τη στελέχωση του νοσοκομείου με λοιπό προσωπικό καθώς σε δύο μήνες λήγουν οι διετείς συμβάσεις του προσωπικού όπως προέβλεπε ο Ν. 4368/2016

Σχετικά Άρθρα

Back to top button