ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Παραλύει την Τετάρτη το νοσοκομείο ”Αττικόν”! Έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων

Για λειτουργικό αδιέξοδο κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο ”Αττικόν”, που όπως υποστηρίζουν τα πολλαπλά προβλήματα που έχει σωρεύσει το νοσοκομείο, σε συνδυασμό με το κουρεμένο προϋπολογισμό το οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη κατάρρευση του.

Τα προβλήματα εντοπίζονται μεταξύ άλλων, στη μεγάλη και χρόνια έλλειψη προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες.

Στην τεράστια καθημερινή προσέλευσης ασθενών σε τακτική και επείγουσα βάση, που οδηγεί στην αθλιότητα των ράντζων και των φορείων στους διαδρόμους, την υπερφόρτωση του χειρουργείου, των μονάδων και των εργαστηρίων.

Τα αίτια αυτής της κατάστασης , σύμφωνα με το σωματείο των Εργαζομένων είναι: η έλλειψη άλλου νοσοκομείου που να συνεφημερεύει με το ΑΤΤΙΚΟ στη Δυτική Αθήνα, το κλείσιμο του νοσοκομείου Λοιμωδών από την προηγούμενη κυβέρνηση και η υπολειτουργία και κατάργηση υπηρεσιών και μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας και του ΠΕΔΥ.

Επιπλέον η οικονομική δυσπραγία του νοσοκομείου και της «θηλιάς» στη χρηματοδότησή του όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχει ως αποτέλεσμα, το 2010 (προ μνημονίου) ο δημόσιος προϋπολογισμός διέθεσε για το ΑΤΤΙΚΟ περίπου 120.000.000 €. Το 2014 ήταν μόλις 57.000.000 €, ενώ για φέτος υποχώρησαν κι άλλο στα 51.000.000 €, ενώ τα αποθεματικά του νοσοκομείου και τα πρόσθετα ποσά, που είχαν θεσμοθετηθεί για την κάλυψη ειδικών αναγκών (πχ λογαριασμός ΕΛΚΕ για τις ΜΕΘ), έχουν λεηλατηθεί ή καλύπτουν «άλλες τρύπες».

Με αυτά τα χρήματα, τονίζουν οι εργαζόμενοι, δεν καλύπτονται οι προμηθευτές, που με τη σειρά τους εκβιάζουν και προχωρούν σε «παύση συντήρησης» των μηχανημάτων και ελλείψεις υλικών..

Σχετικά Άρθρα

Back to top button