Health Report ΠαρασκήνιαΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Παρασκήνια: Η «μυστική» ανακοίνωση του υπ.Υγείας για το πάγωμα των προσλήψεων στο ΕΣΥ

Κι ενώ ο νόμος ορίζει ξεκάθαρα εδώ και χρόνια, ότι όλες οι προσλήψεις παγώνουν όταν προκηρύσσονται εκλογές, στελέχη του υπουργείου Υγείας επιχειρούσαν όλα το προηγούμενο διάστημα να διαρρεύσουν ότι οι διαδικασίες θα συνεχισθούν κανονικά, καθώς οι προκηρύξεις έχουν βγει ήδη στον αέρα.

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις κατόρθωσαν ακόμη και να πείσουν κάποια ΜΜΕ ότι οι προσλήψεις δεν παγώνουν παρά την προκήρυξη των εκλογών.

Έτσι με τη συνήθη τακτική της η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στις 11 Ιουνίου αποφάσισε να γνωστοποιήσει το γεγονός ότι δηλαδή παγώνουν όλες οι διαδικασίες των προσλήψεων κάτι που όλοι γνώριζαν φυσικά, όπως άλλωστε προβλέπει ο νόμος.

Και βέβαια το έπραξε εντέχνως. Δεν ανακοίνωσε κάτι επισήμως σε όλα τα ΜΜΕ ως όφειλε, (αφού προηγουμένως άλλα διέρρεε) αλλά κάπου …μέσα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας όπου βέβαια θα πρέπει να γνωρίζεις για να το βρεις.

Η …καθυστερημένη και μυστική ανακοίνωση αναφέρει: «Λόγω της προκήρυξης των Εθνικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 και μέχρι την ανάληψη καθηκόντων της νέας κυβέρνησης, αναστέλλεται, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 2190/94, όπως ισχύει, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ».
Πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χούι του, όπως λέει και ο λαός…

Δ.ΕΥΘ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button