Health Report Παρασκήνια

Παρασκήνια: Όταν το πρωτόκολλο προκαλεί αναστάτωση σε μία κοπή πίτας!

Και ξάφνου μέσα στην πολυτελή αίθουσα μεγάλου ξενοδοχείου της Αθήνας, όπου είχαν στρωθεί οι ροτόντες για τους προσκεκλημένους, άρχισαν να ακούγονται ψίθυροι.
Ψίθυροι που γίνονταν όλο και πιο έντονοι, όπως και οι συνομιλίες μεταξύ των συνδαιτημόνων. Επρόκειτο για το επίσημο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) για την παραδοσιακή κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας για το καλό του χρόνου.
Μια εκδήλωση που τίμησε ακόμη και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Όλα είχαν ετοιμασθεί στην εντέλεια και όλοι ήταν στις θέσεις τους από νωρίς.
Όμως προς στιγμήν προκλήθηκε αναστάτωση όταν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γιάννης Μπασκόζος που παρέστη, ένοιωσε προσβεβλημένος επειδή δεν εκλήθη να χαιρετήσει την εκδήλωση πριν τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.
Να σημειωθεί βέβαια ότι οι αρχηγοί των κομμάτων και μάλιστα των κοινοβουλευτικών, προηγούνται με βάση το πρωτόκολλο σε αυτές τις διαδικασίες όταν απουσιάζει υπουργός.

Μ αυτά και μ αυτά ο Γενικός Γραμματέας σηκώθηκε εκνευρισμένος από τη θέση του και με φωνές έσπευσε να αποχωρήσει από την αίθουσα, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν τα στελέχη της ΠΕΦ να τον ακολουθήσουν τρέχοντας για να τον μεταπείσουν. Γρήγορα βέβαια μεταπείσθηκε και επέστρεψε.

Στο μεταξύ όμως είχαν αρχίσει ήδη οι ψίθυροι και οι συζητήσεις στους παραβρισκόμενους για την Αριστερά και τα στελέχη της, που πλέον απαιτούν ακόμη και την τήρηση των πρωτοκόλλων, κάτι που στο παρελθόν θα περνούσε αδιάφορα.

Να σημειωθεί πάντως ότι αυτό που προκάλεσε τον εκνευρισμό του Γενικού Γραμματέα φαίνεται ότι ήταν η φράση του Σταύρου Θεοδωράκη ότι «η κυβέρνηση είναι απούσα από την εκδήλωση», αλλά και το κάλεσμα του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλου να μιλήσει πριν τον Γενικό Γραμματέα.

Λεπτομέρεια: Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ο Σάκης Παπαδόπουλος είχε ορισθεί από το Μέγαρο Μαξίμου να εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό.

Δ.ΕΥΘ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button