ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Παρατείνονται έως τέλος Μαίου οι συμβάσεις επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ, πλην γιατρών! Όλες οι λεπτομέρειες

Αρχική > Άρθρα > Παρατείνονται έως τέλος Μαίου οι συμβάσεις επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ, πλην γιατρών! Όλες οι λεπτομέρειες

Παρατείνεται έως το τέλος Μαΐου η θητεία προσωπικού, πλην γιατρών, που έχει προσληφθεί με αποφάσεις των δημόσιων δομών περίθαλψης, με τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε προηγηθεί: Αν.Ξανθός: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για παράταση θητείας των επικουρικών στα νοσοκομεία!

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση η παρέμβαση κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων, μέχρι να δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα αποτελέσματα της προκήρυξης του προσωπικού για τις συγκεκριμένες θέσεις.

Με την ίδια τροπολογία, παρέχεται η δυνατότητα σε ιδιωτικές κλινικές, που διαθέτουν σχετική άδεια, να πραγματοποιούν αυτόλογες μεταμοσχεύσεις αιμοποιητικών κυττάρων.

Η σχετική ρύθμιση γίνεται “για να εξασφαλίζεται η όσο το δυνατόν αμεσότερη θεραπεία των ασθενών και να μην επιβαρύνεται η υγεία αυτών, λόγω καθυστέρησης και αναμονής”.

Η τροπολογία προβλέπει επίσης, πως οι δημόσιοι υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών των Νομικών Προσώπων του υπουργείου Υγείας δεν θεωρούνται δημόσιοι υπόλογοι και ευθύνονται μόνο για δόλο ή βαριά αμέλεια, σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα.

Η έννοια του δημόσιου υπολόγου αποτελεί το πεδίο επί του οποίου ασκείται αποκλειστικά μια από τις θεμελιωδέστερες αρμοδιότητες του Ελεγκτικού Συνεδρίου: η αναγνώριση της προσωπικής και περιουσιακής ευθύνης των δημόσιων υπολόγων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον αέρα συμβασιούχοι και επικουρικοί των Νοσοκομείων! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Ετοιμάζεται προκήρυξη για μόνιμες προλήψεις γιατρών προσωπικού στα Νοσοκομεία με μοριοδότηση των επικουρικών!

Υπ.Υγείας: Δεν απολύεται κανένας επικουρικός! Τι αναφέρει σε επείγουσα εγκύκλιο

Νοσηλευτές με μπλοκάκι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας! Στα κάγκελα ο κλάδος

Show More

Σχετικά Άρθρα

Back to top button