ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Παρατείνονται και επισήμως μέσω νομοσχεδίου οι συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ!

Τη νόμιμη οδό παίρνουν και επισήμως οι συμβάσεις των ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ αλλά και άλλων παρόχων. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αποκάλυψε το HealthReport.gr, το οποίο αναμένεται να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση πριν πάει για ψήφιση στη Βουλή, οι συμβάσεις των ιδιωτών παρόχων με τον ΕΟΠΥΥ που έχουν παραταθεί, νομιμοποιούνται.

Ειδικότερα στο Άρθρο 22, (Ρυθμίσεις θεμάτων Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, περιγράφονται τα εξής:

« (Παράταση συμβάσεων παρόχων του ΕΟΠΥΥ).
Η ισχύς των υφισταμένων κατά τη δημοσίευση του παρόντος συμβάσεων των ιατρών, διαγνωστικών εργαστηρίων, πολυϊατρείων και κλινικών με τον ΕΟΠΥΥ, είτε αυτές είναι αρχικές είτε έχουν ήδη παραταθεί, παρατείνεται έως τις 31-03-2016».

Με τον τρόπο αυτό νομιμοποιούνται οι παρατάσεις που έχουν δοθεί και έτσι οι ιδιώτες πάροχοι μεταξύ αυτών και χιλιάδες γιατροί σε όλη τη χώρα, μπορούν πλέον να πληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ.

Άλλωστε πριν λίγο καιρό είχε προκύψει πρόβλημα με την εξόφληση ειδικά των γιατρών οι οποίοι ναι μεν είχαν συμβάσεις με τον οργανισμό αλλά αυτές δεν είχαν νομιμοποιηθεί μέσω νόμου. Με την ψήφιση του νομοσχεδίου το πρόβλημα φαίνεται πως θα λυθεί.

Να σημειωθεί ότι πολλοί ιατρικοί Σύλλογοι όπως ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο Ιατρικών Σύλλογος Πατρών αλλά και η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, είχαν ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δώσει λύση στο ζήτημα ώστε να εξοφληθούν οι γιατροί.

Πάντως το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας ρυθμίζει πολλά θέματα σε σχέση με το ιατρικό σώμα. Μεταξύ αυτών δίνεται λύση και για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ. Διαβάστε ΕΔΩ τι αλλάζει μισθολογικά και βαθμολογικά με όσους γιατρούς του ΠΕΔΥ επέστρεψαν στο σύστημα.

Παράλληλα το νομοσχέδιο έχει και ειδική ρύθμιση για τις αποσπάσεις των γιατρών του ΕΣΥ (διαβάστε ΕΔΩ) αλλά και για τους νέους γιατρούς.
Δείτε τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ.Υγείας για την έναρξη ειδικότητας αλλά και για τους αγροτικούς γιατρούς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα κίνητρα στους γιατρούς για τις άγονες περιοχές! Όλες οι αλλαγές του νομοσχεδίου του υπ.Υγείας

Τέλος στα χειρουργεία-ρουσφέτια στο ΕΣΥ! Έρχονται αυστηρές λίστες αναμονής

Σχετικά Άρθρα

Back to top button