ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Παρατείνονται οι παλαιές συμβάσεις των ειδικών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ το νέο χρόνο

Με τις παλαιές συμβάσεις που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ, θα πορευτούν οι ειδικοί γιατροί και στις αρχές του νέου χρόνου.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτίθεται- τους πρώτους μήνες τουλάχιστον- να συνεχίσει τις υπάρχουσες συμβάσεις παρότι επιδιώκει σταδιακά να εφαρμόσει το σύστημα παραπομπών από τους οικογενειακούς στους ειδικούς γιατρούς.

Παρ αυτά φαίνεται λόγω και του προεκλογικού κλίματος ότι επιδιώκει να διατηρήσει χαμηλό προφίλ και να μην έρθει σε σύγκρουση με τους ειδικούς γιατρούς ανοίγοντας άλλο ένα μέτωπο στον ιατρικό κόσμο.

Επισήμως πάντως δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι διαπραγματεύσεις με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ). Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Ξεκινούν τα παζάρια για τις νέες συμβάσεις των ειδικών γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι πληροφορίες»

Άλλωστε η πρώτη συνάντηση δεν ήταν και η πιο επιτυχημένη καθώς οι γιατροί είδαν με εξαιρετικά αρνητικό μάτι τις προτάσεις του υπουργού Υγείας, που μεταξύ άλλων περιλάμβαναν διαφορετικές αμοιβές για όσους γιατρούς δέχονται επισκέψεις ασφαλισμένων μετά από παραπομπή οικογενειακού γιατρού.

Τα «παζάρια» πάντως μεταξύ υπουργείου Υγείας και γιατρών (ΠΙΣ) θα συνεχισθούν και το επόμενο διάστημα, έστω κι αν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αρχικά βιαζόταν να ολοκληρώσει τις συνομιλίες και να προχωρήσει στις συλλογικές συμβάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σάλος στον ιατρικό κόσμο για τις άνισες αμοιβές στους ειδικούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Όλο το παρασκήνιο

Τι προτείνει το υπ.Υγείας για τις νέες συμβάσεις των ειδικών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Όλες οι πληροφορίες για τις αμοιβές

Γιατροί πολλών ταχυτήτων στη νέα Πρωτοβάθμια! Οι αμοιβές και τα ωράρια

Διαπραγματεύσεις μέσω…δικηγόρων του υπουργείου Υγείας για τον οικογενειακό γιατρό! Τι ζητά ο κλάδος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button