ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Παρατείνονται οι συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Τι θα γίνει με τις νέες

Κατά τη συνήθη τακτική, δόθηκε από το υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, άλλη μία παράταση στη σύμβαση των ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Η παράταση δόθηκε μέχρι το τέλος του χρόνου (31.12.2015) ενώ σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας Θάνο Δημόπουλο, οι συμβάσεις θα επικυρωθούν με νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα της παροχής υπηρεσιών από την πλευρά των συμβεβλημένων γιατρών.

Υπό…συζήτηση ακόμη οι νέες συμβάσεις

Στο μεταξύ στα παζάρια βρίσκεται ακόμη το νέο πλαίσιο της σύμβασης που θα υπογράψουν οι ιδιώτες γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, μία συζήτηση που έχει ξεκινήσει με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο εδώ και καιρό και δεν έχει καταλήξει ακόμη σε κάποια κοινή απόφαση.

Και αυτό επειδή οι γιατροί ζητούν αύξηση της αποζημίωσης τους για τις επισκέψεις των ασφαλισμένων καθώς σήμερα το ποσό περιορίζεται στα 10 ευρώ και καθαρά στα 6,5 ευρώ.
Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε τρίμηνο παρατείνονται οι συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ αφού δεν έχει βρεθεί ακόμη η χρυσή τομή μεταξύ των δύο πλευρών.

Πάντως κατά την ηγεσία του υπουργείου Υγείας οι νέες συμβάσεις θα δώσουν τη δυνατότητα και στους νέους γιατρούς να συνεργαστούν και να συμμετάσχουν στο δίκτυο των συμβεβλημένων. Στόχος της ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ, είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Πότε θα πληρωθούν. Τι θα γίνει με τις συμβάσεις! Όλο το σχέδιο του υπηρεσιακού υπουργού

ΕΟΠΥΥ: Πληρώνονται όλοι για τον Απρίλιο! Πότε θα εισπράξουν γιατροί, κλινικές, διαγνωστικά

Ιδιώτες γιατροί ΕΟΠΥΥ: όλα τα σενάρια για τις συμβάσεις μετά τις εκλογές!

Συσπειρώνονται οι γιατροί για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ! Τι ετοιμάζουν

EDITORIAL: Γιατί οι Έλληνες γιατροί έπρεπε να γίνουν μανικιουρίστες!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button