Πολιτική Υγείας

Παρατείνονται οι συμβάσεις των γιατρών και των ιδιωτών με τον ΕΟΠΥΥ!

Ειδικότερα με νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας και απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ παρατείνονται οι συμβάσεις των συμβεβλημένων θεραπευτών ιατρών με τον Οργανισμό, που λήγουν στις 30 Ιουνίου του 2014, για τρεις μήνες ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2014.
Επίσης, παρατείνονται και όλες οι συμβάσεις των παρόχων (Διαγνωστικά Εργαστήρια, Κλινικές, Φυσικοθεραπευτές, Οδοντοτεχνίτες, Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Οικοτροφεία, Ιδρύματα/Κλινικές Χρονίων Παθήσεων, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, Ειδικά Ιδρύματα για ΑμεΑ, ιδρύματα Ασυλικού Τύπου και Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης).
Και η παράταση αυτή δεν είναι τυχαία καθώς εδώ και καιρό είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις οι οποίες δεν έχουν καταλήξει ακόμη πουθενά. Όπως υποστηρίζει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ: “Οι λόγοι για την νέα αυτή παράταση είναι ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των ιατρών και των άλλων παρόχων για το περιεχόμενο των νέων συμβάσεων” και συμπληρώνει: “Στόχος του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ είναι οι νέες συμβάσεις να διασφαλίζουν ποιοτικές υπηρεσίες με αξιοπρέπεια για τους ασφαλισμένους του και ταυτόχρονα σχέσεις εμπιστοσύνης με το σύνολο των παρόχων του Οργανισμού”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button