ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα έως 4 Μαίου! Τι ανακοίνωσε ο Σ.Πέτσας

Μέχρι τις 4 Μαΐου θα παραταθούν τα περιοριστικά μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ από τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην σημερινή ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Healthreport.gr, η κυβέρνηση αποφάσισε να ανακοινώσει την παράταση των μέτρων ώστε να ειναι σαφές πως οι πολίτες θα είναι σε καραντίνα και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Δείτε ΕΔΩ τι είχε πεί ο Νίκος Χαρδαλιάς: “Χαρδαλιάς: Σταδιακή η άρση των μέτρων- Δεν θα λήξουν στις 27 Απριλίου”

ο νέος κορονοιός

Τα μέτρα του σχεδίου για την σταδιακή μετάβαση στην κανονικότητα θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε.

Ο κ. Πέτσας ξεκίνησε την ενημέρωση με αναφορά στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την σε εξέλιξη συνεδρίαση του ΕΛΚ στην οποία μετέχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι ηγέτες καλούνται να συζητήσουν την εξεύρεση των κατάλληλων λύσεων στα κοινά προβλήματα που γεννά για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της η πανδημία του κορονοϊού. Ένα από τα βασικά ζητήματα στη σημερινή ημερήσια διάταξη είναι η δημιουργία Ταμείου Ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας με την αξιοποίηση καινοτόμων χρηματοοικονομικών εργαλείων.

Μάλιστα ο κ. Πέτσας έδειξε και τα σχετικά διαγράμματα που αποδεικνύουν τα παραπάνω:

Οι θέσεις της χώρας μας είναι γνωστές», τόνισε ο κ. Πέτσας. Εξήγησε ότι οι θέσεις αυτές αναπτύχθηκαν έγκαιρα από τον πρωθυπουργό στην κοινή επιστολή με άλλους 8 Ευρωπαίους ηγέτες προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Η πρώτη που αποτελεί και ακρογωνιαίο λίθο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι η θέση αρχής ότι «τα κοινά προβλήματα απαιτούν κοινές λύσεις».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button