ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Παροχές πριν το δημοψήφισμα! Επανέρχονται συντάξεις του ΟΓΑ σε υπερήλικες

Σε ένα άκρως προεκλογικό κλίμα φαίνεται πως κινείται τα τελευταία 24ωρα το υπουργείο Υγείας. Μετά το…αθώο σημείωμα του γενικού Γραμματέα του υπουργείου Υγείας προς στελέχη του υπουργείου και διάφορους παράγοντες των νοσοκομείων, για να ψηφίσουν “όχι” στο δημοψήφισμα, έρχονται τώρα και συντάξεις!

Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, όλως τυχαίως συναντήθηκαν με ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΓΑ και ειδικότερα φορείς Ελληνοποντίων και Ελλήνων βορειοηπειρωτών.

Στη συνάντηση αυτή οι υπουργοί ανακοίνωσαν την επαναφορά της σύνταξης, στους ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΓΑ, η οποία είχε καταργηθεί από 1/1/2013. Μάλιστα ο υπουργός Υγείας φρόντισε να υπενθυμίσει ότι οι συγκεκριμένες συντάξεις είχαν καταργηθεί «κατόπιν εισήγησης του τότε Υπουργού Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας με τη θέσπιση υπερβολικά αυστηρών κριτηρίων που προέβλεπε ο νόμος 4093/2012».

Σημειώνεται μάλιστα από το υπουργείο υγείας ότι αποτέλεσμα αυτών των αυστηρών κριτηρίων ήταν να διακοπεί «η καταβολή της σύνταξης των 360 ευρώ που ελάμβαναν για χρόνια, Έλληνες και ομογενείς άνω των 67 ετών».

Το γεγονός προκάλεσε αίσθηση καθώς με βάση τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας είναι άγνωστο εάν μπορούν να καταβληθούν και τον επόμενο μήνα οι συντάξεις ενώ στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ κατατέθηκαν τελικώς οι …μισές συντάξεις στις τράπεζες.

Ταυτόχρονα παραμένει άγνωστη η πολιτική κατάσταση της χώρας μετά το δημοψήφισμα.
Πάντως οι δύο υπουργοί παρότι έχουν παγώσει τα πάντα στη χώρα έκαναν γνωστό ότι:

Οι αιτήσεις των δικαιούχων θα μπορούν να υποβληθούν μετά από δέκα ημέρες στον ΟΓΑ, ενώ από την 1η Οκτωβρίου του 2015 θα καταβάλλονται οι συντάξεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων .
Επισημαίνει μάλιστα ότι από τον Οκτώβριο του 2015 θα δοθεί στους δικαιούχους το ποσό των 260 ευρώ ενώ από τον Οκτώβριο του 2016 η κυβέρνηση θα επαναφέρει τη σύνταξη στο ποσό των 360 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button