ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΠΑΣΙΔΙΚ: Έρχονται ελαφρύνσεις στους παρόχους Υγείας του ΕΟΠΥΥ! Τι σχεδιάζεται

Αρχική > Άρθρα > ΠΑΣΙΔΙΚ: Έρχονται ελαφρύνσεις στους παρόχους Υγείας του ΕΟΠΥΥ! Τι σχεδιάζεται

Σχέδιο παροχής οικονομικών ελαφρύνσεων μέσω της απομείωσης του δυσθεώρητου Clawback που επιβλήθηκε στους παρόχους υπηρεσιών υγείας για το 2019 επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), το σχέδιο αυτό στη σωστή κατεύθυνση και είναι επιβεβλημένη καθώς:

α. Επιβαρύνθηκαν με τεράστιο αριθμό επιπλέον (νέων) εξετάσεων χωρίς την αντίστοιχη προσαύξηση του προϋπολογισμού εξαιτίας των επιλογών της προηγούμενης κυβέρνησης

β. Οι προϋπολογισμοί υπηρεσιών υγείας είναι υποχρηματοδοτούμενοι από την αρχή της Ελληνικής κρίσης

γ. Το σύστημα Υγείας της χώρας βασίζεται (και θα βασίζεται αποκλειστικά στην μετά κορωνοϊό εποχή) στην αποσυμφόρηση των δημοσίων νοσοκομείων με την μεταφορά των διαγνωστικών εξετάσεων εκτός δημοσίων δομών. Αλήθεια ποιος επιθυμεί να κάνει μια ακτινογραφία πλέον σε ένα νοσοκομείο;

διαγνωστικά κέντρα

«Καλούμε την Κυβέρνηση άμεσα να απαλύνει τις καταστροφικές συνέπειες για τον κλάδο των διαγνωστικών εργαστηρίων λόγω της εφαρμογής του Clawback του 2019 διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα τόσο των εργαστηρίων όσο και του Συστήματος Υγείας της χώρας.

Άλλωστε η τυχόν επιβάρυνση του προϋπολογισμού από την ελάφρυνση αυτή θα είναι πολύ μικρή και θα υπολείπεται των πλεονεκτημάτων αφού θα μπορέσουν να διατηρηθούν λειτουργικά πολλά διαγνωστικά τα οποία χωρίς την ελάφρυνση θα αναγκαστούν να αναστείλουν την λειτουργία τους» σημειώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button