ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Παύλος Πολάκης στηρίζει και …διαψεύδει τον πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας! Τι υποστηρίζει

Αρχική > Άρθρα > Παύλος Πολάκης στηρίζει και …διαψεύδει τον πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας! Τι υποστηρίζει

Για γέλια και για κλάματα αποδεικνύεται η υπόθεση με τον πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου της Νίκαιας ο οποίος φέρεται να παρουσίασε 4 πλαστά πτυχία για να ανελιχθεί στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στην αρμοδιότητα του οποίου είναι τα νοσοκομεία και οι Διοικητές, έσπευσε από τη μία να υποστηρίξει τον πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου αλλά από την άλλη τον …εκθέσει και να τον αποδοκιμάσει.

Ειδικότερα ο Παύλος Πολάκης με ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι τα πτυχία που παρουσίασε ο πρώην Διοικητής για να διορισθεί στη θέση του επικεφαλής του Νοσοκομείου της Νίκαιας ήταν αληθινά ενώ από την άλλη επισημαίνει ότι το απέπεμψε τον Δεκέμβριο του 2018 από τη θέση του Διοικητή για «μη χρηστή διοίκηση ή και για υπόνοιες παραβατικότητας».

Να σημειωθεί ότι ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου της Νίκαιας υποστηρίζει ότι μόνος του παραιτήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί.
Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης: «Τα δικαιολογητικά (και τα πτυχία) που προσκόμισε ο πρώην Διοικητής του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας στον φάκελο υποψηφιότητάς του για τη θέση αυτή, συνάδουν με τα απαιτούμενα στη σχετική προκήρυξη, ενώ ελέγχθηκαν κανονικά και αρμοδίως από τις υπηρεσίες του Υπουργείου και βρέθηκαν χωρίς παρατυπίες ή πλαστογραφίες».

Ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μετά και τη δημοσιοποίηση των πορισμάτων που φέρουν τον πρώην Διοικητή να έχει παρανομήσει με τα πτυχία του, υποστηρίζει ότι τον απομάκρυνε για παρατυπίες. Σημειώνει ο Π.Πολάκης: «Έγκαιρα και πριν ακόμα παραδοθούν τα οριστικά πορίσματα των ελεγκτικών μηχανισμών, δηλαδή αμέσως μόλις τέθηκαν υπόψη μας διάφορες καταγγελίες για δράσεις και πρακτικές του εν λόγω Διοικητή που παρέπεμπαν σε μη χρηστή διοίκηση ή σε υπόνοιες παραβατικότητας, ζητήθηκε η παραίτησή του, η οποία και υποβλήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2018».

Π.Πολάκης: Η σχέση μου με τον πρώην Διοικητή του Νίκαιας

Πάντως η υπόθεση του πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου της Νίκαιας έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη αλλά και στα Πειθαρχικά Συμβούλια που έχουν ήδη επιληφθεί των σχετικών καταγγελιών που έχουν γίνει σε βάρος του.

Βέβαια από την άλλη ο Παύλος Πολάκης …σφυρίζει αδιάφορα για τη σχέση που είχε μαζί του καθώς υποστηρίζει ότι δεν τον γνώριζε. Αρκεί βέβαια να δει κανείς πως εξετάσθηκαν οι Διοικητές των Νοσοκομείων στις προσωπικές συνεντεύξεις που έδωσαν πριν διορισθούν. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr για τις ερωτήσεις που περιλάμβαναν ακόμη και το …τοπικό προϊόν που παράγει η περιοχή καταγωγής τους: «Διοικητές Νοσοκομείων: Τι ρωτά στις συνεντεύξεις η Επιτροπή Αξιολόγησης! Όλοι οι διάλογοι»

Ωστόσο ο Παύλος Πολάκης ισχυρίζεται ότι δεν τον γνώριζε προηγουμένως τον πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου της Νίκαιας. Όπως αναφέρει: «Κι επειδή τον πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας τον γνωρίσαμε όταν πήρε τη θέση (και όχι νωρίτερα), όσοι είδαν μια καλή ευκαιρία να στοχοποιηθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και να παραθέσουν δίπλα δίπλα τη φωτογραφία μου με τη δική του, θα δουν άλλη μια φορά την πρεμούρα τους να «πέφτει στο κενό».

Όλα αυτά τα χρόνια άλλωστε, με τις προσπάθειες σπίλωσης και την καταστροφολογία, αποδείχτηκαν ανεπίδεκτοι μαθήσεως και υπόλογοι στη συνείδηση των πολιτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από κόσκινο όλα τα πτυχία των Διοικητών των Νοσοκομείων! Τι ψάχνουν οι αρχές

Έρχονται οι Ακαδημαϊκές Μονάδες για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας! Που συστήνονται

Ξεκινά εντός του έτους το νέο σύστημα παραπομπών! Πως θα πηγαίνουμε σε ειδικό γιατρό και νοσοκομεία

Σχετικά Άρθρα

Back to top button