ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

ΠΕΔΥ 24ωρο χωρίς…προσωπικό και υλικά!

Το φιλόδοξο σχέδιό του να λειτουργήσει το περιβόητο ΠΕΔΥ σε 24ωρη βάση, φρόντισε να …διαφημίσει δεόντως ο υπουργός Υγείας περιοδεύοντας σε μονάδες Υγείας της Δυτικής Αττικής.

Ωσάν να ζούμε και πάλι σε …προεκλογικό κλίμα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αφού απέλυσε διά των …δηλώσεών του τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Αττικόν επειδή απουσίαζε, βρέθηκε και σε μονάδες του ΠΕΔΥ προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα.

Τα προβλήματα αναρίθμητα, τα οποία άλλωστε παραδέχτηκε ο υπουργός Υγείας. Εξέφρασε ωστόσο την επιθυμία του να λειτουργήσει το ΠΕΔΥ σε 24ωρη βάση.
Και το σχέδιο μοιάζει μάλλον ουτοπικό τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια, καθώς το προσωπικό είναι αποδεκατισμένο, οι γιατροί είναι άγνωστο πως και υπό ποιο καθεστώς εργάζονται ενώ είναι και άγνωστο πόσοι τελικά θα μείνουν στο δημόσιο σύστημα μετά τις απολύσεις τους και την επαναφορά τους σε κάποιες περιπτώσεις.

Εκτός αυτού όμως στον αέρα παραμένει ακόμη το σχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του HealthReport.gr (Διαβάστε ΕΔΩ το θέμα: «Αλλάζουν τα πάντα στην ΠΦΥ! Τι θα γίνει με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ»), ο υπουργός Υγείας ζήτησε νέο σχέδιο από ομάδα επιστημόνων.

Πριν άλλωστε από την 24ωρη λειτουργία του ΠΕΔΥ θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών που παραμένουν στον αέρα. Επίσης θα πρέπει να γίνουν νέες προσλήψεις για να καλυφθούν οι ανάγκες αλλά και να αγορασθεί εξοπλισμός. Εξάλλου σήμερα στα ΠΕΔΥ απουσιάζει ακόμη και απλό υγειονομικό υλικό για την πραγματοποίηση απλών εξετάσεων.

Πάντως ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής δεσμεύτηκε κατά την επίσκεψή του στις μονάδες της Δυτικής Αττικής για άμεση ενεργοποίηση όλων εκείνων των μέσων και μηχανισμών, ώστε «να καλυφθούν το ταχύτερο δυνατόν τα τεράστια κενά που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια» ενώ ξεκαθάρισε ότι έντονη επιθυμία του και στόχος του είναι η 24ωρη και άρτια λειτουργία των δομών του ΠΕΔΥ.

Να σημειωθεί ότι σήμερα εξαιτίας της απόλυτης αποδιοργάνωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας περίπου 9 στους 10 ασθενείς εξυπηρετούνται στον ιδιωτικό τομέα με τον ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλάζουν τα πάντα στην ΠΦΥ! Τι θα γίνει με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Γιατροί ΠΕΔΥ ΣΥΡΙΖΑ: «Να οργανωθεί η Πρωτοβάθμια και να επιστρέψουν όλοι»! Τι είπαν Κουρουμπλής-Μπασκόζος

«Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: η Επαγγελία μιας Αδύνατης Μεταρρύθμισης».

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Εξυγίανση χωρίς ιδεοληψίες!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button