ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πεθαίνοντας για μια ακτινοθεραπεία στο ΕΣΥ! Οι πολύμηνες αναμονές και τα χαλασμένα μηχανήματα

Ακόμη και την ελπίδα για επιβίωση φαίνεται ότι στερεί το δημόσιο σύστημα σε εκατοντάδες ασθενείς που πάσχουν απο καρκίνο.

Οι αναμονές για μια ακτινοθεραπεία σε δημόσιο νοσοκομείο δεν έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια και οι συνθήκες αντί να βελτιώνονται μάλλον γίνονται χειρότερα.

Παρότι στις περισσότερες περιπτώσεις μια ακτινοθεραπεία πρέπει να γίνεται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πχ. μέσα σε 1,5 μήνα έπειτα από μια επέμβαση, διαφορετικά δεν έχει νόημα, στα δημόσια νοσοκομεία οι ασθενείς καλούνται να περιμένουν και 6 και 8 μήνες.

Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ: Στον «αέρα» οι ειδικές εξετάσεις των καρκινοπαθών! Απλήρωτα τα ραδιοφάρμακα από τον ΕΟΠΥΥ

Σε πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα μάλιστα υπάρχουν και μηχανήματα παλαιά που φυσικά δε φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα ή “καίνε” ακόμη και τους ασθενείς και σε άλλα σημεία του σώματός τους εκτός από τον όγκο-στόχο.

Όπως καταγγέλλουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ): “Δεν υπάρχουν απαραίτητα και κατάλληλα Ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα ή δεν λειτουργούν, πεθαίνουν καρκινοπαθείς λόγω της μεγάλης λίστας αναμονής”.

Και το χειρότερο είναι πως παραμένει άγνωστο πότε θα είναι εφικτό να αγορασθούν νέα σύγχρονα μηχανήματα που να μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες, λόγω φυσικά της οικονομικής κρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Κουρεύει» τις τιμές των διαγνωστικών εξετάσεων ο ΕΟΠΥΥ! Τι θα γίνει με τις συμμετοχές των ασφαλισμένων;

Ακριβό μου ΕΣΥ! Δείτε πόσο κοστίζουν βασικές διαγνωστικές εξετάσεις στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button